JD Power China сподели резултатите от проучване на превозни средства

...
JD Power China сподели резултатите от проучване на превозни средства
Коментари Харесай

Рейтинг: Най-добрите китайски автомобили

JD Power China показа резултатите от изследване на транспортни средства с най-хубава „ продуктивност и оформление “ (APEAL, Automotive Performance, Execution and Layout Study). В изследването са взели участие водачи, които карат коли от китайски марки и които коли са на възраст от два до шест месеца.

Те бяха помолени да оценят колите си по 10 индикатора, от комфорт до спестовност на гориво. Въз основа на отговорите е формиран рейтинг на марки от Китай, които създават най-хубавите коли.

Собствениците на коли правят оценка колите по няколко точки: екстериор, интериор, пускане на мотора, лекост на влизане и излизане, мощ и динамичност, чувство по време на шофиране, сигурност, мултимедийна система, комфорт на возене и спестовност на гориво. Оценките са систематизирани и въз основа на това е формиран рейтинг на колите с най-хубави характерности (максималния брой точки е 1000).

Сред китайските марки първите три са GAC (731), Geely (731) и Dongfeng (727). На четвърто място е Roewe (727), а челната петица затваря Chery (726). Haval, единствената марка, която се продава у нас, е на шесто място със 725 точки, следван от Changan (719) и Hongqi (715).

В сегмента на наличните седани от междинен клас Chery Arrizo 5 Plus и Changan Eado Plus са приети за най-хубави, до момента в който в сегмента на седаните от междинен клас Geely Binrui и Preface са тези с най-вече точки.

Сред субкомпактните кросоувъри с най-хубаво показване се отличават GAC GS3 и Geely Vision X3, а Haval M6 се оказа най-хубавият стилен SUV. В сегмента на кросоувърите със междинен размер отличници са Dongfeng Fengshen AX7 и Chery Tiggo 8 Plus.

Експертите на JD Power China означават още, че китайските притежатели на коли са най-загрижени за сигурността на колите. В същото време междинният рейтинг на задоволеност от този продукт спада с пет единици спрямо миналогодишното изследване.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР