Жътвата в България не е приключила, даже напротив. Има места

...
Жътвата в България не е приключила, даже напротив. Има места
Коментари Харесай

Дъждовете засегнали реколтата

Жътвата в България не е завършила, дори в противен случай. Има места със съществено наранена от дъждовете годишна продукция. Това сподели Мариана Кукушева, ръководител на УС на Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите, пред Фокус.

„ Ако времето е доста влажно и дъждовете продължат се чака цената на положителната пшеница да се повиши ", съобщи тя. „ Към момента тя е покачена, само че ние използваме пшеница от преходните ресурси. Това нарастване на цената на пшеницата към този миг не е извънредно. Това е естествена процедура, която се случва всяка година, по това време ", разяснява Мариана Кукушева.

„ Въпреки че най-хубавото жито остава в България за производството на самун, обяснимо е, че нарасналите индустриални разноски при зърнопроизводителите ще бъдат отразени в крайната цена на пшеницата, която употребяваме ", уточни тя. „ Прибраната годишна продукция не незабавно стартира да се влага в хлебопроизводството. Има в допълнение оскъпяване, натурален интервал на изсушаване, който може да бъде обвързван с енергийни разноски за зърнопроизводителите ", сподели още Мариана Кукушева.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР