Жандармерия и полиция работят заедно срещу битовата престъпност в Търговищко.

...
Жандармерия и полиция работят заедно срещу битовата престъпност в Търговищко.
Коментари Харесай

Полицаи се борят с битовата престъпност в област Търговище

Жандармерия и полиция работят дружно против битовата престъпност в Търговищко. Два екипа жандармеристи подкрепят активността на служителите на реда в района, осведоми началникът на отдел " Охранителна полиция " към Областната дирекция /ОД/ на Министерство на вътрешните работи в Търговище комисар Димитър Димитров, представен от Българска телеграфна агенция. 

Включването на профилираните жандармерийски елементи цели да се влияе върху решаването на случаи с битова престъпност, главно в дребните обитаеми места. Вече са осъществени акции в общините Антоново и Омуртаг. Обхванати са били две посоки в Герловския край, като са били тествани 13 села. Ефектът на тази активност е добър, разяснява комисар Димитров, като регистрира, че популацията приветства сходна акция. 

При работата на взаимните екипи се блокират региони, при което като се изключи че се правят съответни инспекции, се прави и обход на домовете на самотни възрастни хора. Срещите с нас им дават кураж за живот, защото в отдалечените от регионалния град села се случва жителите им да не видят никого с дни. Там даже кметските наместници и пощенските чиновници дават отговор за няколко обитаеми места, разясниха от полицията. 

При взаимните акции се вършат инспекции в търговски обекти и питейни заведения, ревизират се и известни сборища на престъпен контингент. За предварителна защита на бракониерство се обхождат и места, предлагащи опция за ловджийски туризъм.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР