Жандармерия блокира ромската махала в Перущица, съобщава БГНЕС. Контролно-пропускателният пункт

...
Жандармерия блокира ромската махала в Перущица, съобщава БГНЕС. Контролно-пропускателният пункт
Коментари Харесай

Заради COVID-19: Жандармерия заварди ромската махала на Перущица

Жандармерия блокира ромската махала в Перущица, оповестява БГНЕС. Контролно-пропускателният пункт е ситуиран тъкмо пред евангелистката черква, в която са се събирали инфектираните с COVID-19 поданици на квартала.

Властите ревизират всички влизащи и излизащи коли, като излизане от квартала се позволява единствено по наложителни здравословни аргументи. Тези контролни ограничения ще продължат най-малко седмица. За същия интервал ще бъде лимитирано придвижването и ще се следи прецизно дали се съблюдават противоепидемичните ограничения.

В махалата живеят към 2500 роми.

В квартала очевидно тлее напрежение, ромите са изнервени и недоволстват, че полицията не ги пуска да идат на работа или до банкомат в града.

По-рано през днешния ден стана ясно, че болестта в квартала е тръгнала от колекция на евангелисти в ромския квартал “Запад ”. Към момента са открити 8 случая на Covid-19, които са свързани с религиозното заседание – 6 в Перущица и 2 в Раковски. За новото огнище на болестта се схванало след хоспитализирането на 55-годишния свещеник от църквата в ромската махала, който след това умря във Варна. Към момента 20 души от Перущица са сложени под карантина.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР