Жандармерия, армия и полиция облитат и претърсват района, където бил

...
Жандармерия, армия и полиция облитат и претърсват района, където бил
Коментари Харесай

Армия и полиция облитат района, където бил открит 170 кг кокаин

Жандармерия, войска и полиция облитат и претърсват региона, където бил открит кокаин , оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

Това стана откакто сутринта министър председателят Бойко Борисов разгласи, че са открити 170 кг кокаин във водната граница сред Румъния и България.
 170 кг кокаин са арестувани от българските и румънските граничари
170 кг кокаин са арестувани от българските и румънските граничари

Открити са 6 колета

Продължава претърсването на региона от граничен полицейски транспортен съд, като с предписание на премиера, хеликоптери на Гранична полиция и на министерството на защитата облитат региона. Съсредоточени са и полицейски сили на ОДМВР-Добрич и сили на жандармерията.

Главният секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов моли жителите на Шабла, в случай че виждат в морската зона необикновени премети, да подадат сигнал на тел. 112 .

Той напомни, че в края на предишния месец, в крайбрежната зона на Румъния са открити над звук и 200 кг кокаин. Във вторник вечерта граничари от Каварна забелязали покрай брега, в региона на фара на Шабла, избавителни жилетки.

Те били обгърнати към 6 сака със характерно сгънати пакети, които са извадени на брега. Полеви наркотест разкрил вещество, което е реагирало на кокаин.

Всеки чувал е към 30 кг. Кокаинът е бил разпределен в 150 пакета. Общото му количество е 169.028 кг.

Действията са осъществени под управлението на Окръжната прокуратура в Добрич, посочи основен комисар Иванов и даде висока оценка за тясното съдействие, с помощта на което е разкрито голямото количество кокаин.

Според основен комисар Ивайло Спиридонов, шеф на ГДБОП, това е емблематичен случай за съдействие сред българските и румънски полицейски управляващи. Предполага се, че рисковото вещество е с централизация над 90 % и в този си тип има заплаха от предозиране . Той даде образец, че нормално такова вещество се разрежда 3:1 при продажба на дребно.

По думите на Спиридонов на едро 1 кг кокаин се пласира за 80 хиляди л ев а , а цялото количество - за 13.6 млн.лв. на едро. На пазара на дребно себестойността му би достигнала 71.4 млн. лева

На мястото е изпратен граничен полицейски транспортен съд за проучване на региона и осъществяване на
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР