Жан Тод е убеден, че физическото състояние на Кубица няма

...
Жан Тод е убеден, че физическото състояние на Кубица няма
Коментари Харесай

Жан Тод убеден, че състоянието на Кубица не представлява опасност за останалите


Жан Тод е уверен, че физическото положение на Кубица няма да съставлява заплаха за него или за останалите, в случай че се завърне във Формула 1 с тима на Уилямс през 2018. Полякът, който през 2011 претърпя отблъскващ случай по време на рали и напусна спорта, наподобява е на път да се появи още веднъж на стартовата решетка през идващия сезон. Очакванията са той да размени дефинитивно пенсиониралия се Фелипе Маса и да партнира на Ланс Строл.

Кубица към този момент тества с болида на Уилямс FW40, само че ще вземе присъединяване и в теста на гуми идната седмица в Абу Даби. Това ще бъде последна опция за тима да реши дали последствията от пострадването му биха представлявали проблем или не.

Според президента на ФИА, в случай че Кубица премине сполучливо медицинските проучвания, то това би означавало, че водачът е изцяло кадърен и няма никакъв риск. "Имаме специалисти, които по тази причина са там. Имаме високи медицински стандарти, тъй че остава за докторите да преценяват " съобщи Тод.

Скептиците, измежду които Пабло Монтоя и Жак Вилньов, са на мнение, че Кубица окончателно е увредил едната си ръка, и не би могъл да се състезава на нужното равнище за Формула 1. От друга страна, обаче, полякът е потвърдил невероятната си воля, която би могла да компенсира физическите дефекти. Преди да претърпи рали случая, Роберт беше спечелил първата си победа във Формула 1 на пистата в Канада – точно на същото място, където тъкмо година по-рано катастрофира с над 300 км в час и по знамение се отърва без последствия.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на уеб страницата formula1.sportal.bg


Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР