Жан-Ноел Торел е основател на френската дермокозметична компания NAOS, една

...
Жан-Ноел Торел е основател на френската дермокозметична компания NAOS, една
Коментари Харесай

Жан-Ноел Торел, NAOS: "Мечтая да видя модерни самураи, които се борят за хората и за планетата"

Жан-Ноел Торел е създател на френската дермокозметична компания NAOS, една от първите самостоятелни козметични компании в света. Под нейната шапка фармацевтът и биолог основава три марката, въодушевени от правилото на екобиологията - BIODERMA, ESTHEDERM и ETAT PUR. В разгара на пандемията от COVID-19 Торел и екипът му, работещи в региона на човешкото здраве доста повече, в сравнение с в региона на човешката хубост, концентрират напъните си да тушират отрицателния резултат от всеобщо употребяващите се дезинфекциращи гелове върху човешката кожа и да я предпазят и основават новаторския вируцид Biphase Lipo alcoolique. По сходство на Sensibio H2O на Bioderma - първата мицеларна вода в света, новият артикул е гражданска война в бранша със комбиниране на свойствата на хидратиращ крем и дезинфектант за ръце в едно. Какъв е претекстът за създаването му и по какъв начин фирмите от бранша се оправят в предизвикателното пандемично време - отговори от Жан-Ноел Торел. Почти две години след първите регистрирани случаи на COVID-19 - какво се случи с вашия бранш и фирмите в него? Какви са стъпките, които предприехте освен с цел да се запазите, само че и развиете?
Много сложен въпрос. Всяка компания има друга орис, само че като цяло трендовете са две - образува се една група от компании, които се концентрираха върху това да не изгубят своя пазарен дял и да устоят стопански, и втората група, към която присъединявам и нас - компании, които насочиха напъните си към опазване на работните места, с цел да не се постановат спомагателни обществени ограничения. Редица компании реагираха в COVID-19 ситуацията с нововъведения, с цел да отговорят на новите потребности на потребителите, подхождайки тактически. Но в последна сметка не лансираха нещо друго от така наречен хидроалкохолни гелове, с цел да подкрепят медицинските фрагменти. Тези гелове обаче имаха и непряк, отрицателен резултат върху човешката кожа.

По време на оповестената пандемия в NAOS взехме решение да създадем един артикул с двойно деяние. Вече знаехме какъв разрушаващ резултат върху кожата могат да имат дезинфектантите, каква дълготрайна контузия нанасят на ръцете и по тази причина с целия ни екип от учени взехме решение да произведем предпазен гел за ръце и да прибавим в него доза подобаващи липиди, с цел да подхраним кожата. Съчетахме защитния резултат на продукта с спомагателен подобен за неотложно поддържане на кожата, запазвайки хидролипидния ѝ пласт. До този миг нито един производител не се беше сетил за сходен метод и по тази причина ние депозирахме искане за интернационален патент, който получихме. Днес липо-алкохолната двуфазова грижа има огромен триумф като продажби и с помощта на нея се родиха още доста хрумвания, които ще внедрим в практиката. Мисля, че още дълго ще живеем с този вирус и ще би трябвало да решаваме още редица санитарни и здравословни проблеми.
Мисля, че още дълго ще живеем с този вирус и ще би трябвало да решаваме още редица санитарни и здравословни проблеми. Как по-точно бе основан продуктът Biphase Lipo alcoolique?
Ние не просто създадохме - ние измислихме този артикул, тъй като подобен досега не съществуваше. Не сме целели да се възползваме от тежката обстановка. Искахме да се противопоставим на зародилия проблем и да отговорим на апела на държавните управления, на кожните лекари, които виждаха какви неща се случват с човешката кожа. И с цел да потвърдим, че не вършим това за пари, взехме решение да предоставим цялата облага от продажбите на продукта
Аз съм изключително горделив с това, тъй като измислихме и произведохме нещо доста потребно.
Мобилизирахме целия теоретичен състав, работихме даже и в моментите на цялостно затваряне на производствата при най-високи ограничения за сигурност и сигурност. Добрата вест е, че научните ни звена към този момент имаха разработки по тематиката, само че за друга гама артикули, свързани с запазване от слънчевите лъчи. Много бързо успяхме да приспособяваме към този момент постигнатото към решение на новия хигиеничен проблем и за приложението на новия артикул за здравни цели - за грижа на човешката кожа.
NAOS стои зад радикални нововъведения и над 70 патента, оставили голям отпечатък в областта на опазването на здравето, хубостта и благосъстоянието на потребителите. Но по какъв начин се прави иновация по време на пандемия?
Трудно, тъй като нововъведението не е маркетингов метод или предпочитание да отговориш на потребностите на клиента. Крещяща потребност беше да се сътвори дезинфекциращ гел за ръце, само че тези артикули не извършват изцяло нужните функционалности за предотвратяване на кожата. Затова ние помислихме по какъв начин да отидем по-далеч, тъй като вярвахме, че може да намерим решение и посредством нововъведения да понижим негативния резултат от продължителното носене на маска, от непрекъснатото мазане на ръцете с дезинфектанти. Работихме за решение на проблемите, тъй че обособеният човек да има повече комфорт и да бъде защитен. В случая бяхме доста по-бързи и мобилни от огромните корпорации, които са като огромни, мъчно маневриращи кораби. Гледахме на нещата и през призмата на екобиологията - нашият метод, който възприема човешката кожа като екосистема.
Вече знаехме какъв разрушаващ резултат върху кожата могат да имат дезинфектантите, каква дълготрайна контузия нанасят на ръцете и по тази причина с целия ни екип от учени взехме решение да произведем предпазен и дезинфекциращ гел за ръце. Споменахте, че 100% от облагите, генерирани от продажбите на Biphase Lipo alcoolique в представителствата на NAOS, ще бъдат дарени на фондации, асоциации и неправителствени организации, работещи за предотвратяването на епидемии. Защо взехте това решение?
Да, тъкмо по този начин - даряваме 100% от облагата. Ние създадохме Biphase Lipo alcoolique, с цел да отговорим на потребностите на обществото в тази спешна здравна обстановка. Това за мен е демонстрация на морал, който ми се коства наложителен. Мисля, че доста хора на наше място биха създали същото.
Biphase Lipo alcoolique - липо-алкохолна двуфазова грижа за кожата на ръцете, на BIODERMA и NAOS е първият " козметичен вируцид " - комбиниране на козметичен артикул, който пази бариерата на епидермиса и по едно и също време с това унищожава нездравословните микроорганизми. Използването му възвръща липидите в кожата и отстрани 99.9% от бактериите и вирусите.Продуктът има две 2 етапи: алкохолна фаза (90%), която изцяло отстрани нежеланите вируси и микроби, и хидратираща (липидна) фаза (10%), която поддържа епидермалните липиди, естествено присъстващи в хидролипидния филм Четено Коментирано Препоръчвано 1 Транспорт 2 Инфраструктура 3 Политика 1 Коментари и разбори 2 Политика 3 Свят 1 Енергетика 2 Транспорт 3 Политика Откъде идва устойчивата ви религия в човешкия капацитет?
Много просто, " Малкият принц " е ненапълно мото в работата на компанията. Човекът се е отдалечил от своята същина, пораствайки и участвайки в процеса на глобализация. Какво споделя Екзюпери на своя другар: " Обръщам се към детето, което е в теб. " Човечеството променя на своята същина, мисли единствено за пари и богатства. В тази тенденция има доста работа. Но аз повече имам вяра в човешката същина, в сравнение с в човешкия капацитет. Ако в избран миг изкуственият разсъдък вземе превес над човешкия разсъдък, това ще бъде завършек на човечеството. Аз простирам ръка на хората, с цел да преборят перверзностите на нашия съвременен свят като пари и власт. Човекът през днешния ден живее в абсурден свят, той е животно, само че животно, въоръжено с просветеност, със сърце. По своята същина индивидът е добър. Добротата е добродетел, за която към този момент не се приказва. Понякога и аз, наблюдавайки какво става, изгубвам своята религия, само че в случай че не гледаш оптимистично на живота, на хората, по-добре да умреш. Животът ни сервира освен отрицателни моменти.
Често са ми казвали, Жан-Ноел, вие желаете да измененията обществената функционалност на козметиката. Не единствено това, аз желая да трансформира равнището на съзнанието при предложение на продуктите и метода, по който те оказват помощ. Наскоро представихте така наречен уголемен обществен модел на NAOS с нова система на ръководство в компанията. В нея отделяте икономическите действия посредством предприятията и дарителския фонд. В какво се състои спецификата на модела, неговата автентичност, както и какво е неговото бъдеще?
В NAOS въведохме обществен модел, друг от всички останали. От момента, в който си дал активите на компанията и контролът върху тях, в който си възприел правилото, че не парите са главната цел, в който въвличаш виновни, умеещи да ръководят средства и в същото време неподвластни на корупция хора, можеш да разчиташ на триумф.
Мисля, че моето най-голямо достолепие, е, че парите не ме блазнят и не могат да ме трансформират, както и да корумпират хората, с които работя и които са до мен. В това се крие силата и дълголетието на компанията.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР