Жан-Луи Гас очевидно смята, че дните на Wintel са преброениApple

...
Жан-Луи Гас очевидно смята, че дните на Wintel са преброениApple
Коментари Харесай

Microsoft и Intel да приемат ARM, съветва бивш шеф от Apple

Жан-Луи Гас явно счита, че дните на Wintel са преброени

Apple към този момент стартира преход към ARM, ще създадат ли същото Microsoft и Intel?
(снимка: ARM)

Ще обърне ли Apple още веднъж пазара на лични компютри с главата надолу? Жан-Луи Гас, б ивш началник за Mac в компанията, счита, че Microsoft и Intel би трябвало да преминат към ARM архитектура.

Apple към този момент реши да приведе своите лични компютри към лични процесори, основани на ARM. От много време и Microsoft опитва с ARM. Първо с плана Windows RT, а към този момент и с нов клас устройства, наречени Always Connected PC. Но към този момент това е тясна ниша.

Според някогашния началник на отдела за Mac компютри Жан-Луи Гас, в този момент, когато Apple минава на ARM, Microsoft просто би трябвало да направи същото – и освен за своите лични компютри, само че и за Windows РС-тата като цяло, излиза наяве от обява на мениджъра в Monday Note.
още по тематиката
Какво ще създадат Dell, HP и други районен съд производители, в случай че Apple предложи доста по-добри преносими компютри и настолни компютри, а Microsoft продължава да усъвършенства Windows за ARM Surface устройства? За да бъдат конкурентни, производителите на компютри ще би трябвало да последват този образец, тъй като Apple и Microsoft ще създадат остаряла архитектурата x86.

Гас счита, че е разумно всичко това да повлияе доста на промишлеността като цяло. По-специално, Intel ще би трябвало да се оправи с архитектурата ARM и да предложи на пазара конкурентни артикули. Гас не разяснява сървърния сегмент, само че там, както е известно, ARM участва и в този момент.

Разбира се, това към момента е единствено мнение на един човек, въпреки и доста добре осведомен с пазара. В своя разбор Гас разчита най-вече на енергийната успеваемост на ARM. Но в тази ситуация на Windows, която се смята за по-универсална система, енергийната успеваемост надалеч не е най-важна за всички консуматори. Вероятно е прекомерно рано да се каже, че архитектурата x86 скоро ще залезе.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР