Жан-Клод Юнкер не е съгласен с мнението на френския президент

...
Жан-Клод Юнкер не е съгласен с мнението на френския президент
Коментари Харесай

Юнкер не е съгласен, че ЕС е в дълбока криза, доколкото целият свят е в криза

Жан-Клод Юнкер не е склонен с мнението на френския президент Еманюел Макрон, че Европейският съюз претърпява най-дълбоката рецесия в историята на интеграцията. Макрон, по-рано разяснява, че Брекзит става знак на " рецесията в Европа , която не може да откри отговор на нуждата да се подсигурява отбраната на народите в лицето на най-силните катаклизми на актуалния свят ".

" Днес не толкоз Европейски Съюз, колкото целият свят е в рецесия . Предишният метод на живот се разпада. Силата на Китай и Индия нараства . Имаме работа с миграционна рецесия, президентът Тръмп и сложните търговски връзки със Съединени американски щати ", изяснява Юнкер в изявление за вестник Rzeczpospolita, представен от ТАСС.

" Но даже и по втория въпрос, бях във Вашингтон в края на юли и успяхме да отложим опасността от комерсиална война . Затова н е мисля, че прекосяваме през екзистенциална рецесия ", добавя Юнкер.
 Как Европа се научи да се опасява от Китай
Как Европа се научи да се опасява от Китай

До наскоро европейците подвигаха плещи, само че очевидно за една нощ светът им се промени

В отговор на въпроса за бъдещето на Европейската комисия по отношение на резултатите от идните избори за Европейски парламент в края на май, той разяснява, че Европейска комисия ще бъде друга .

" Но също по този начин ми се коства, че на тези избори тези, които пазят глупавия шовинизъм, ще платят за това. Уважавам народите, постоянно съм бил срещу европейския федерализъм ", сподели Юнкер.

" Европейците не желаят да смесят всичко в един котел , в който ще изгубят своите корени . Не би трябвало да се построява Европейски Съюз против възприятията на народите. Но той може да бъде построен в контраст на глупавия шовинизъм , ориентиран против другите ".

" Здрав шовинизъм, патриотизмът, това е, от което се нуждаем ", декларира ръководителят на Европейската комисия.
 Юнкер: Европейски Съюз в никакъв случай няма да изгони държава-членка
Юнкер: Европейски Съюз в никакъв случай няма да изгони държава-членка

Туск прикани Лондон да употребява спомагателното време по " най-хубавия метод "

Жан-Клод Юнкер не има вяра, че скоро Полша може да реши да напусне Европейския съюз . В отговор на въпроса дали ще има Polexit- Полекзит след изборите за Европейски парламент (по прилика с Брекзит), той отговори с " Не. "

" Винаги съм смятал Полша като страна за образец в Централна Европа ", изяснява той, припомняйки историята на страната от предишния век .

" Но освен предишното е значимо тук. Поляците виждат по какъв начин се развива тяхната страна, виждат, че Полша е получила поддръжка в размер на 175 милиарда евро от 2004 година насам . Те не желаят да бъдат отделени от всичко това ", добавя Юнкер.
 Евролидерите се дефинират като генерали в исторически идеологически конфликт
Евролидерите се дефинират като генерали в исторически идеологически конфликт

Но водят " вчерашна война " с неустойчив пейзаж и 97 милиона комплицирани гласоподаватели

В същото време Юнкер счита решението на Полша да отсрочи въвеждането на еврото като неправилно , макар че показва схващане за обстоятелството, че болшинството от поляците се опълчват на общата европейска валута.

" Очевидно, те се усещат по-сигурни със злотата, а не с еврото. Разбирам това, само че това е неправилен метод ", сподели той.

Темата за вероятно излизане на Полша от Европейския съюз се появи след споровете на страната с Европейската комисия по въпросите за промените и взимане на решения по основни правила на правовата страна.

Сега Полекзит е една от водещите тематики на предизборната акция преди изборите за Европейски парламент . Полската съпротива упреква ръководещата партия на Ярослав Качински " Право и правдивост " в опит да изведе страната от Европейски Съюз. Сегашното управление на страната отхвърля всичко, като твърди, че не има намерение да се стига до Полекзит.
 Любезен и безборбен първи спор сред Вебер и Тимерманс
Любезен и безборбен първи спор сред Вебер и Тимерманс

Телевизионният спор сред Манфред Вебер и Франс Тимерманс се организира в сряда вечерта
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР