Жан-Клод Юнкер каза, че не смята да дава съвет на

...
Жан-Клод Юнкер каза, че не смята да дава съвет на
Коментари Харесай

Юнкер за Австрия: Как една страна се предлага на поднос

Жан-Клод Юнкер сподели, че не счита да дава съвет на Австрия по какъв начин да се оправи с видео-скандала, довел до рухване на държавното управление – само че след това за всеки случай направи това.

Председателят на Европейската комисия беше във вторник във Виена за присъединяване в годишната конференция на Европейската профсъюзна конфедерация. Говорейки пред кореспонденти отвън залата, той сподели: " Не аз предизвиках тази държавна рецесия и не съм пристигнал във Виена, с цел да я оправям. Австрийците би трябвало да създадат това сами. В неделя са европейските избори. Това е денят, който може да бъде употребен да се обърне тил на опасността от дясно ", съобщи " Политико ".

" Няма да разясня по какъв начин канцлерът (Себастиан) Курц се оправя с тази рецесия. Не съм виновен да разясня дейностите на националните държавни управления, въпреки че доста бих желал...Никога не давам обществен съвет на държавните ръководители, само че един мой съвет би трябвало постоянно да бъде деликатно чут ", продължи Юнкер.

Според него видеото, в което вицеканцлерът и водач на крайнодясната Партия на свободата Хайнц-Кристиан Щрахе се пробва да търгува публични поръчки против политическа поддръжка с мнима племенница на съветски олигарх, " не е решаващият фактор ".

По-важна е, сподели Юнкер, " самата концепция, че една страна е сложена на сребърен поднос, тъй че други да могат да се самообслужат ". Това, посочи Юнкер, " не кореспондира с моите патриотични усеща ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР