Жан-Жулиен Ройе и Марсело Аревало обединиха сили едва в началото

...
Жан-Жулиен Ройе и Марсело Аревало обединиха сили едва в началото
Коментари Харесай

Заедно от януари, а вече с титла от Шлема: Южноамериканец и нидерландец покориха Париж!

Жан-Жулиен Ройе и Марсело Аревало сплотиха сили едвам при започване на сезона, само че партньорството сред двамата опитни състезатели потръгна в действителност обещаващо, откакто победиха поредно на американска земя в Далас и Делрей Бийч, а след това взеха присъединяване в още един край, само че отстъпиха пред Стефанос Циципас и Фелисиано Лопес в Акапулко. С константните си изяви досега през годината тандемът си обезпечи място измежду поставените в схемата на Ролан Гарос, само че все пак не бяха считани за любимци да вдигнат трофея. Те обаче се трансфораха в приятната изненада, и през вчерашния ден завоюваха дебютния си " мейджър " като тим, надигравайки на финала Иван Додиг и Остин Крайчек в трагичен мач, траял над 3 часа - (4)6:7 7:6(5) 6:3.

Триумфът пък закупи още по-специална стойност за двамата състезатели, които записват имената си в историята. 31-годишният Марсело Аревало се трансформира в първия представител освен на Ел Салвадор, само че и на Централна Америка, който подвига купа от Големия Шлем, до момента в който неговият съотборник стана най-възрастният победител в Париж - на 40-годишна възраст. За нидерландецът това също по този начин е трета купа от Шлема след завоювания през 2015 година Уимбълдън, както и Откритото състезание на Съединени американски щати две години по-късно.

Развоят на срещата не предполагаше да се стигне до сходна щастлива развръзка за поставените под номер 12, защото те отстъпиха в оспорваната първа част след тайбрек, а във втория сет трябваше да избавят три мачбола на съперниковата двойка, с цел да се стигне след това до решителна част. Там шансът се усмихна на Аревало и Ройер, които доближиха до пробив при единствената си опция в конфликта, преди да вдигнат победоносно ръце.

✨ Newly minted doubles champs and Jean-Julien Rojer look back at a hard-fought win at
— Roland-Garros (@rolandgarros)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР