Жан-Ерик Верн записа своята първа победа от началото на сезона

...
Жан-Ерик Верн записа своята първа победа от началото на сезона
Коментари Харесай

Жан-Ерик Верн спечели, но отстъпи титлата си на Антонио Феликс да Коща

Жан-Ерик Верн записа своята първа победа от началото на сезона във Формула Е по време на четвъртото от общо шест надпревари, с които приключва шестият сезон в историята на шампионата. Въпреки успеха на първенеца от последните два сезона, той отстъпи своята корона на съотборникът си в DS Techeetah Антонио Феликс да Коща, който през днешния ден остана втори.



Освен купата при водачите с двойния си триумф, френско-китайският тим си обезпечи и своята втора поредна отборна купа в напълно електрическия шампионат.

A NEW FORMULA E CHAMPION IS CROWNED! Congratulations @afelixdacosta pic.twitter.com/PEmjqRR7fi
— ABB Formula E (@FIAFormulaE) August 9, 2020
За разлика от първите три старта в немската столица, днешното бе доста умерено и безпроблемно, макар късото преваляване в първите му минути, като само в самото начало имаше огромен случай, в който вчерашният победител Максимилиян Гюнтер (BMW) спря прекомерно късно за петия завой и разбия своя автомобил в задния завършек на Оливър Търви (NIO), което докара и до ранното излизане на колата за сигурност.

След последвалия рестарт настъпи замяна на местата в челото по време на разминаването в тактиките за активиране на атакуващия режим, само че в последна сметка Верн остана отпред пред да Коща или Оливър Роулънд (Nissan). В средата на надпреварата двамата водачи на DS Techeetah размениха своите позиции с цел да може Верн да усъвършенства своята консумация на електрическа енергия с потреблението на въздушната бликам на да Коща, като двамата още веднъж размениха места си 10 минути преди финала.

A championship winning overtake? @afelixdacosta goes first after passing @DSTECHEETAH teammate @JeanEricVergne #BerlinEPrix #SeasonSixFinale pic.twitter.com/0UyxuXi6ZR
— ABB Formula E (@FIAFormulaE) August 9, 2020
Трети на подиума в през днешния ден остана Себастиен Буеми (Nissan), който бе пропуснат от своя съотборник три обиколки преди финала, като концепцията зад това бе швейцарецът да нападна водачите, което обаче не се случи. При пропускането на Буеми, Роулънд отвори вратата и за Ник де Врийс (Mercedes), който не се поколеба и незабавно се възползва, изкачвайки се на четвъртата позиция, която задържа до финала.

Последните два старта в шестия сезон в историята на Формула Е ще се проведат в сряда и четвъртък идната седмица, като за тях ще се употребява напълно нова удължена настройка на пистата на бившето летище „ Темпелхоф “. И двете надпревари ще са с начален час 20:00 българско време, а квалификациите преди тях ще са в 15:00.

Снимки: FIA Formula E
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР