Жълтите жилетки отново излязоха днес на демонстрации във Франция всред

...
Жълтите жилетки отново излязоха днес на демонстрации във Франция всред
Коментари Харесай

Нова протестна събота във Франция

" Жълтите жилетки " още веднъж излязоха през днешния ден на демонстрации във Франция измежду напрежение, изострено заради опасения от нови насилствени дейности, с оглед които кабинетът, подложен на напън, взе фрапантни и оспорвани ограничения за сигурност, съобщи Агенция Франс Прес.
 БГНЕС
През днешната 19-а поредна протестна събота демонстрациите в Париж протичаха към пладне относително умерено. Затворен за протестиращи след погромите и насилието предходната седмица, булевардът Шанз-Елизе посрещаше туристите с внушително полицейско наличие.
 

В Ница в Югоизточна Франция, където в неделя стартира публично посещаване на китайския президент Си Цзинпин, няколко десетки души, част от които с жълти жилетки, нарушиха възбраната за демонстрации на локален централен площад и шестима от тях бяха откарани в полицията.
 БГНЕС-->
Днешният ден носи висок риск за президента Еманюел Макрон , решен да потвърди, че държавното управление му държи под надзор публичния ред - седмица след публикуваните фрагменти с погроми и палежи на Шанз-Елизе. За да не се повтори хаосът, изпълнителната власт не пести средствата.
 БГНЕС
В Париж са неразрешени демонстрациите на " най-красивия бул. в света " и в покрайнините му, също и в региона към Елисейския замък и постройката на Народното събрание.
 

Задържаните по време на протестните акции в Париж през днешния ден са 51 души , сочат последни данни на полицията, представени от телевизия Бе Еф Ем, съобщи ТАСС. Полицията е проверила 4600 души, санкционирани са 29, в това число един от водачите на " жълтите жилетки " - Ерик Друе . Той съобщи, че е санкциониран " за присъединяване в забранен митинг ".
 БГНЕС

Новият префект на парижката полиция, назначен след уволнението на предшественика му по отношение на погромите от 16 март, заяви, че се не разрешават защитните средства и аксесоарите, скриващи лицата, оръжията - в това число имитациите, и се ускоряват наказванията за присъединяване в неразрешени демонстрации.

 БГНЕС
Забрани за демонстрации издадоха и управляващите на други огромни градове като Тулуза и Бордо. " Няма да има благосклонност за взломаджиите ", предизвести през днешния ден правосъдната министърка Никол Белубе. Правозащитници и дейци от опозицията обаче жигосаха оповестените ограничения. Най-оспорвана измежду тях бе потреблението на армейски сили през днешния ден - нещо несвоевременно и " прекалено " съгласно опозицията.
 

Войските, участващи в антитерористичната интервенция " Сантинел " (Караул) - 7000 души, са сложени да пазят основни обекти след кръвопролитните терористични набези през 2015 година, с цел да могат служителите на реда и жандармеристите да охраняват реда.
 БГНЕС
Военният губернатор на Париж ген. Брюно Льоре съобщи през вчерашния ден пред радио " Франсенфо ", че френските бойци имат позволение да открият огън, в случай че бъдат застрашени или в случай че животът на други е заплашен. Това наля още масло в огъня, установи Агенция Франс Прес.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР