„Жълти жилетки” и в България. С облеклото, превърнало се в

...
„Жълти жилетки” и в България. С облеклото, превърнало се в
Коментари Харесай

Служители в психиатрия излизат на протест

„ Жълти жилетки” и в България. С облеклото, трансформирало се в знак на недоволството, личният състав на столичния Център за психологично здраве посреща пациентите си.

Психиатърът доктор Чавдар Дилов работи от години в столичния Център за психологично здраве. Месечното му заплащане е 980 лв..

„ От юли 2012 година нямаме нарастване. Върху тази заплата съм получил нарастването, което се дава за клас прослужено време. Така е при целия колектив”, съобщи доктор Дилов.

Недоволни от заплатите са и медицинските сестри в психиатрията.

„ Много от хората, които работят тук, са доста над пенсионна възраст. Те работят, тъй като пенсията им е ниска, а младите сътрудници работят на две места. Унизително е”, разяснява старшата сестра Зорница Тунева пред Нова телевизия.

Затова в символ на митинг личният състав на центъра облече светлоотразителни жилетки. С тях медиците желаят да дадат сигнал. Те са безапелационни, че няма да смъкват жилетките, до момента в който настояванията им за по-добри битови условия и по-високи заплати не бъдат изпълнени. Увеличението на заплатите зависело от методиката за субсидиране на лечебните заведения, твърди шефът на психиатрията.

„ Ако осъществената от нас активност бъде оценена по-високо от министъра и неговия екип, това ще даде опция за нарастване на заплатите. Надявам се новата методика да е по-щедра”, добави шефът Емил Грашнов.

От Здравното министерство твърдят, че в случай че има опция, средствата ще бъдат увеличени и прецизират, че през предходната година на психиатрията са били отпуснати над 200 хиляди лв. повече.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР