Жълт код заради опасно ниски температури е обявен в 12

...
Жълт код заради опасно ниски температури е обявен в 12
Коментари Харесай

Чака ни смразяваща неделя

Жълт код поради рисково ниски температури е разгласен в 12 области в страната за неделя, 24 февруари. Предупреждението важи за областите Кюстендил, Перник, София - област, София - град, Монтана, Враца, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Търговище, Разград и Шумен. 

В тези области се чакат негативни дневни температури.

Жълт код важи и за крабрежието на трите черноморски области поради мощен вятър, като там преди обяд се чакат пориви напразно от север-северозапад до 15-20 м/с (7-8 бала по Бофорт).



Иначе през нощта облачността ще продължи да се раздира и понижава, в Северна и Западна България до най-вече ясно. Североизточният вятър ще отслабне, само че в източните региони ще се задържи прохладно. Минималните температури ще са сред минус 10° и минус 5°, тук-там в Западна България и по-ниски.  В неделя над по-голямата част от страната ще доминира слънчево време. Значителна ще е облачността над Югоизточна България и по Черноморието и на обособени места там ще превали слаб сняг.  Вятърът ще е от север-североизток, ще бъде слаб, в източните региони – сдържан. Максималните температури ще са най-вече сред минус 2° и 3°.

Атмосферното налягане е доста по-високо от междинното за месеца.

Над Черноморието облачността ще е забележителна и на обособени места, основно в южните региони, ще превали сняг. Ще духа сдържан, краткотрайно и мощен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са сред 0° и 3°. Температурата на морската вода е към 6°. Вълнението на морето ще е 3-4 бала с наклонност да отслабва.

Над планините облачността ще е променлива, по-значителна над източната половина от страната. Ще е съвсем без превалявания. Ще духа сдържан, повисоките и открити елементи и краткотрайно мощен североизточен вятър и остават изискванията за снегонавявания. Максимална температура на височина 1200 метра – към минус 5°, на 2000 метра – към минус 10°.

 

Канал 3

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР