Жълт код за вятър, интензивни валежи, гръмотевични бури е обявен

...
Жълт код за вятър, интензивни валежи, гръмотевични бури е обявен
Коментари Харесай

Жълт код за опасно време утре е обявен в 19 области

Жълт код за вятър, интензивни превалявания, гръмотевични стихии е разгласен за на следващия ден в съвсем цялата страна. Предупреждението е в действие за 19 области.

Още тази нощ ще се усети смяната на времето най-много в областите Видин, Монтана и Враца, а денем в Североизточна България. Очакваните количества на дъжда тук-там са до 30 литра на квадратен метър. Както сподели, жълт код е разгласен и за мощен вятър, гръмотевици и градушки, само че къде се чакат тези феномени с най-голяма мощ ще разберем от от Марияна Попова - дежурен синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология.
Марияна Попова - дежурен синоптик в Национален институт по метеорология и хидрология: Студеният фронт е добре изразен и ще бъде съпроводен със мощен вятър, гръмотевични стихии и интензивни превалявания. Именно поради интензивността на явленията жълт код е разгласен на територията на съвсем цялата страна. През нощта чакаме в северозападната част от страната да се развият мощни гръмотевични стихии и да паднат интензивни превалявания. Утре явленията ще продължат и на изток, като вятърът ще се усилва. Утре по-интензивни превалявания се чакат в източната част от страната.
Още в понеделник-вторник времето ще се върне в нормалния си темп за август.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР