Жълт код за високи температури през деня във вторник е

...
Жълт код за високи температури през деня във вторник е
Коментари Харесай

Пак жега: жълт код за горещо време в 17 области във вторник

Жълт код за високи температури денем във вторник е разгласен за 17 области на страната, сочи информация в уеб страницата на Националния институт по метеорология и хидрология.
 
Предупреждението е в действие за областите Видинска, Монтанска, Врачанска, Плевенска, Ловешка, Габровска, Великотърновска, Русенска, Разградска, Силистренска, Добричка, Благоевградска, Пловдивска, Старозагорска, Кърджалийска, Хасковкска и Ямболска. В тези региони на страната ще бъде горещо, като оптималните температури ще са към и над 35 градуса.

За някои области на страната е разгласен жълт код за гръмотевична интензивност. Предупреждението е за областите Ловешка, Габровска, София-град, София-област, Пернишка, Кюстендилска, Благоевградска, Пазарджишка, Смолянска и Кърджалийска. В тези региони след обяд и до среднощ ще има превалявания и гръмотевици.

Какво време ни чака през лятото?

Във вторник ще бъде най-вече слънчево. Ще се задържи горещо, с преобладаващи оптимални температури сред 31 и 36 градуса. Около и след обяд над Западна и Централна България ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и тук-там ще превали и прегърми. Има условия за градушки.

Атмосферното налягане е малко по-ниско от междинното за юни и ще остане без основна смяна.

Дерматолог: През лятото се предпазвайте от слънцето освен на плажа, само че и в града

Над планините преди обяд ще е най-вече слънчево. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и тук-там ще превали и прегърми. По билата ще духа до сдържан вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 27°, на 2000 метра – към 18°.

По Черноморието ще е най-вече слънчево. След обяд ще има краткотрайни нараствания на облачността, само че вероятността за дъжд е дребна. Ще духа слаб до сдържан югоизточен вятър. Максималните температури ще са 27-29 градуса. Температурата на морската вода е 22-25 градуса. Вълнението на морето ще е 2 бала.

10 съвета за спокоен сън в летните горещини

Подробна информация за времето през днешния ден и прогнозата за 10 дни напред вижте на Sinoptik.bg
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР