Жълт код за високи температури е в сила за 19

...
Жълт код за високи температури е в сила за 19
Коментари Харесай

Жълт код за високи температура е обявен за 19 области утре

Жълт код за високи температури е в действие за 19 области на България за на следващия ден, заяви уеб сайтът на Националния институт за метеорология и хидрология, представен от организация " Фокус ". Предупреждението е в действие за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Сливен, Стара Загора, Пловдив, Пазарджик, София област и град, Перник, Кюстендил, Благоевград, Хасково и Ямбол.

В тези области времето ще бъде горещо с оптимални температури над 35 градуса. Възможни са здравословни проблеми за чувствителни и заболели хора, възрастни и деца.

Нормално, най-приятно ще е по морето и в планините. По Черноморието ще бъде слънчево, без рисково високи температура.

Ще продължи да духа слаб до сдържан вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са сред 27 и 30°, а на морската вода 26 - 27°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините ще прелестно, само че би трябвало да се има поради, че е допустимо бързо развиване на летни стихии, към и след обяд, и основно над Западна България.

Ще е най-вече слънчево. Около и след обяд, в масивите от Западна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и там тук-там ще има краткотрайни превалявания от дъжд, съпроводени с гръмотевични стихии. Ще духа сдържан югоизточен вятър, по билата югозападен. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 24°, на 2000 метра - към 19°.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР