Жълт код за високи температури е обявен за 16 области

...
Жълт код за високи температури е обявен за 16 области
Коментари Харесай

Жълт код за горещо време е обявен в 16 области за днес

Жълт код за високи температури е разгласен за 16 области на страната. В областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Сливен, Стара Загора, Пловдив, Пазарджик, Благоевград, Кюстендил, Хасково и Ямбол се чака температурите да надвишават 35 градуса.


Дневните температури още малко ще се покачат и ще бъдат сред 32 и 37 градуса, за София към 33 градуса, по Черноморието 29-31 градуса.

В неделя ще бъде още по-горещо, като тук-там се чака оптималните температури да доближат 38 градуса. Екстремните температури се чакат за северозападните региони, както и за Сандански и Петрич.

В понеделник, вторник и сряда основна смяна на времето не се чака, ще бъде горещо и слънчево, като тук-там температурите ще доближават 39-40 градуса. В четвъртък и петък ще бъде малко „ по-прохладно ” с температури до към 35 градуса в южните и част от северните региони, за София към 30-31 градуса. На места в Западна България е допустимо да превали едва. В събота и неделя не се чакат превалявания, а температурите ще бъдат сред 29 и 31 градуса.
 Горещ уикенд: Остава топло, само че без рисково високи температури Горещ уикенд: Остава топло, само че без рисково високи температури
Какво време ни чака през почивните дни и ще има ли температурни върхове за жеги през агуст - посетител по тематиката в Сутрешния блок на Българска национална телевизия беше гл. ас. Ана...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР