Жълт код за сняг и дъжд е обявен за цялата

...
Жълт код за сняг и дъжд е обявен за цялата
Коментари Харесай

Жълт код за сняг и дъжд в цяла България днес

Жълт код за сняг и дъжд е разгласен за цялата страна. Въпреки падналия сняг по по-високите места, пътищата в страната са проходими при зимни условия, съобщи Нова тв.

На проходите " Шипка " и " Петрохан " остава възбраната за прекосяване на тежкотоварни коли над 12 тона с ремаркета и полуремаркета.

На прохода " Петрохан " снежната завивка е към 15 см. Пътят е заснежен и опесъчен. Две машини са чистили прохода тази нощ. Шофьорите би трябвало да са готови за зимни условия при прекосяване през прохода. От пътната организация припомнят на водачите да са готови за зимни условия, да карат деликатно, със съобразена скорост и да съблюдават разпоредбите за придвижване. За подържането на Републиканската пътна мрежа в подготвеност са 3000 снегорина.

Снежната покривна е най-вече на прохода „ Предела ”, в област Плевен.
Движението за тежкотоварни коли над 12 тона е лимитирано на троянския проход „ Беклемето ”. От понеделник следобяд на прохода „ Витиня ” ще се пусне придвижването на тежкоторавни коли. От Ботевград към София също ще им бъде позволено прекосяването, като след 35 км ще слизат на остарелия път.

Всички снегопочистващи машини са били на терен тази нощ. Обработени със смеси срещу замръзване са пътните платна на улиците, по които се движи публичният превоз, общинските пътища, както и основните улици в кварталите на София. Във високите места на столицата, където има по-големи количества сняг е осъществено избутване на снежни маси от пътните платна. Планинските пътища Алеко-Драгалевци и Бояна-Златни мостове са опесъчени.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР