Жълт код за снеговалежи и поледици е в сила днес

...
Жълт код за снеговалежи и поледици е в сила днес
Коментари Харесай

Сняг в Северозапада, при нас ще превалява

Жълт код за снеговалежи и поледици е в действие през днешния ден за Северозападна България. И в Пазарджишко може да прехвърчат снежинки, само че единствено по най-високите елементи на планините. В равнината утрото ще пристигна с позитивни температури. В непосредственост до реките е допустимо да има мъгли, които до обяд ще се разсеят. Като цяло денем ще има облачно време с валежи, най-вече от дъжд. Така, че не забравяйте чадъра, без значение дали сте тръгнали на пазар или на неделна разходка.

В Пазарджик утрото ще пристигна с температура на въздуха към 2 градуса. През деня те постепенно ще набъбнат до 6-7 градуса, колкото ще са и в понеделник. Вероятността от валежи остава и за началото на новата седмица.

Във Велинград времето ще е съвсем като в ниското. Минималната температура ще е 4 градуса, оптималната - 8. И да не си забравите чадъра. Понеделникът ще е съвсем копи/пейст на неделята, само че с 1-2 градуса надолу.

За Батак синоптиците плануват оптималната температура от 3 градуса в неделя и 2 в понеделник. В Пещера неделята ще качи градусите до 5, само че в понеделник те ще са с два по-малко, и то единствено на пладне.

В Белово и Септември неделята също ще тежи от горната страна с облаци и ще ръси със леден дъждец. И в двата града през днешния ден оптималната ще е 5 градуса, а на следващия ден - 4 градуса над нулата.

За Панагюрище през днешния ден топлото ще е единствено 6 градуса, на следващия ден - 4 градуса оптималната температура. В Стрелча ще е с градус по-хладно.

В понеделник денем преваляванията ще се завърнат, придвижвайки се от запад на изток. Преваляванията ще бъдат от сняг единствено в северозападните региони и по високите елементи на планините.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР