Жълт код за снеговалежи е обявен в 6 области в

...
Жълт код за снеговалежи е обявен в 6 области в
Коментари Харесай

Жълт код за снеговалежи в 6 области на Северна България

Жълт код за снеговалежи е разгласен в 6 области в Северна България. Това са Ловеч, Плевен, Велико Търново и Габрово, Търговище, Разград като снежната завивка се чака да доближи 10 см.

 © фотография: Национален институт по метеорология и хидрология п
Синоптиците предизвестяват за сняг и поледици в тях и дават обещание нормализиране на ситуацията в останалата част на България.



Блокирането на придвижването от коли, които не са готови за придвижване при зимни условия затруднява работата на снегопочистващата техника и попречва пътуването на всички останали водачи. Областните пътни ръководства и снегопочистващите компании работят на 24-часов режим. Над 600 машини са работили през миналата нощ. Автомагистралите и всички първокласни пътища са отворени за придвижване при зимни условия.
 Над 600 машини са обработвали републиканската пътна мрежа през миналата нощ Над 600 машини са обработвали републиканската пътна мрежа през миналата нощ
Автомагистралите и всички първокласни пътища са отворени за придвижване при зимни условия, оповестяват от Агенция "Пътна инфраструктура " /АПИ/. Над 600 маш...
МОНТАНА
Блокада на околовръстния път на Монтана в посока Враца.Колона от тежкотоварни камиони се образува там от през вчерашния ден. Камионите над 12 тона бяха спирани първо поради снегопочистване, по-късно и поради произшествия в региона на Ботевград. Поетапното пропускане на ТИР-овете стартира рано тази заран, само че част от водачите минаха в другото платно и по този начин блокираха придвижването и на леки коли. След съвсем едночасова запушалка, обстановката последователно бе нормализирана.
ПЛЕВЕН
През миналото денонощие 64 машини са почиствали и обработвали пътищата в област Ловеч. В планинските региони пътната настилка също е обработена и проходима при зимни условия. Проходът Троян-Кърнаре е неразрешен за придвижване на коли над 12 тона. Движението по пътя Плевен - Троян в сектора на обходния път за Ловеч е затворено за всички транспортни средства заради ремонтни работи в тунел „ Ловеч ". В Плевенска област няма затворени поради снега пътища. Няма и откъснати села.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР