Жълт код за силен вятър в Пловдив през целия ден.

...
Жълт код за силен вятър в Пловдив през целия ден.
Коментари Харесай

Жълт код за силен вятър в Пловдивско и още няколко области в страната

Жълт код за мощен вятър в Пловдив през целия ден. Национален институт по метеорология и хидрология оповестиха жълт код за мощен вятър в области от Северна, Централна, Южна и Югозападна България за 22 май.

Средната скорост ще бъде 50-60 километра в час. Възможно е тук-там поривите да доближат 70-80 километра в час. Усилването напразно ще способства за намаляване на дневните температури в съвсем цялата страна с 3-4 градуса.

През идващото денонощие през страната ще премине леден атмосферен фронт. Облачността краткотрайно ще се усили и на обособени места, сутринта в Северозападна България, а към и след обяд в южните и източните региони ще превали.

На обособени места ще има и гръмотевици. Вятърът от запад-северозапад ще се усили до сдържан, в Дунавската низина, Горнотракийската равнина и по долината на Струма краткотрайно мощен.

Максималните температури ще бъдат сред 24° и 29°, в крайните югозападни региони малко по-високи, в София към 24°. Атмосферното налягане още ще се намали и ще бъде малко по-ниско от междинното за месеца.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР