Жълт код за силен вятър и снеговалежи обяви за цялата

...
Жълт код за силен вятър и снеговалежи обяви за цялата
Коментари Харесай

Времето: Жълт код за силен вятър и снеговалежи в цялата страна

Жълт код за мощен вятър и снеговалежи разгласи за цялата страна през днешния ден Националният институт по хидрология и метеорология. Има заплаха от виелици и навявания.  Вятърът в цялата страна ще се ориентира от северозапад – ще бъде сдържан и мощен и с него ще нахлува леден въздух. Ще стартират превалявания от дъжд, които с понижението на температурите, по високите полета на Западна България и в Предбалкана ще преминат в сняг.

Сутрешните температури ще бъдат сред 0° и 5°, ще е облачно и ще вали дъжд, в Предбалкана, а по високите полета на Западна България сняг. Температурите ще продължат да се намаляват денем и през нощта против четвъртък дъждът в цялата страна ще премине в сняг. Значителни ще бъдат снеговалежите в Родопите, а през нощта против четвъртък в Предбалкана и Североизточна България. Към края деня вятърът в Източна България ще стартира да се ориентира от север и в североизточните региони още ще се усили. Опасността от виелици и навявания в тези региони е най-висока. Без дъжд ще се задържи съвсем през целия ден в северозападните региони от страната. Към 14 часа температурите ще бъдат сред 2° и 7°.

В планините ще бъде облачно с превалявания от сняг. Ще духа мощен северозападен, по най-високите върхове северен вятър, който денем ще се ориентира от североизток и ще се усили до плевел. Температурите денем ще се намаляват и към 14 часа ще бъдат - на 1200 метра към минус 2°, на 2000 метра – минус 9°.

По Черноморието ще бъде облачно с превалявания от дъжд, които през нощта против четвъртък ще стартират да минават в сняг. Ще духа до сдържан до мощен северозападен вятър, който през нощта против четвъртък ще се ориентира от север и ще се усили. Максималните температури ще бъдат 7° - 8°. Температурата на морската вода е 8-9°. Вълнението на морето ще бъде 3 бала, само че през нощта против четвъртък ще се усили до 4 - 5 бала.

На 5 февруари слънцето ще изгрее в 07:38 часа и ще залезе в 17:43 часа. Продължителността на деня е 10:05 часа. 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР