Жълт код за силен вятър и силно вълнение на морето

...
Жълт код за силен вятър и силно вълнение на морето
Коментари Харесай

Жълт код за силен вятър и силно вълнение на морето е обявен за цялото Черноморие

Жълт код за мощен вятър и мощно неспокойствие на морето е разгласен за цялото Черноморие за 17 юли,. Това демонстрира информация на уеб страницата на Национален институт по метеорология и хидрология към Българска академия на науките.

Над морето ще духа североизточен вятър с пориви 20 м/сек и неспокойствие на морето 3-4 бала.

Жълтият код значи евентуална заплаха и нараснала възможност за рискови метеорологични феномени, които могат да причинят вреди. От Национален институт по метеорология и хидрология предлагат да се следи прогнозата за времето и да не се подхваща непростим риск, изключително при осъществяване на действия, които зависят от времето.

Валежите в понеделник ще са на по-малко места и ще отслабват. Облачността ще е забележителна. Ще духа слаб, в източната половина на страната - сдържан до мощен североизточен вятър. Максимални температури се чака да са сред 18 и 23 градуса, в източните региони до 25-26 градуса. Атмосферното налягане е малко по-високо от междинното за юли, показват от Национален институт по метеорология и хидрология - Българска академия на науките.

В планините ще е облачно, на доста места с превалявания. Ще духа сдържан до мощен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 13 градуса, на 2000 метра Ц към 8 градуса. По Черноморието облачността ще е забележителна, ще превалява дъжд. Ще духа сдържан, краткотрайно и мощен североизточен вятър. Максималните температури ще са 24-26 градуса.

Температурата на морската вода ще е 23-25 градуса. Вълнението на морето ще е 3-4 бала.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР