Жълт код за силен вятър е в сила за цяла

...
Жълт код за силен вятър е в сила за цяла
Коментари Харесай

Обявиха жълт код за опасно време за цяла България във вторник

Жълт код за мощен вятър е в действие за цяла България във вторник. Това излиза наяве от информация в уеб страницата на Национален институт по метеорология и хидрология. По Черноморието мощният вятър ще бъде съпроводен и със мощно морско неспокойствие, излиза наяве още от картата на рисковите феномени.
През идващото денонощие с сдържан и мощен север-северозападен вятър ще нахлува леден въздух, оповестиха от Института. През нощта в планинските региони ще има превалявания от сняг, а в низините - дъжд или влажен сняг.
През деня преваляванията от запад на изток ще стопират, най-късно по здрач в крайните югоизточни региони. Облачността над Западна България ще намалее, след обяд тук-там времето ще бъде до най-вече слънчево, до момента в който на изток ще се задържи най-вече облачно. Минималните температури ще са сред минус 3 и 2 градуса, в София към минус 2, а оптималните - сред 3 и 8, в София - към 4 градуса. Атмосферното налягане ще се покачва и към обяд към този момент ще е по-високо от междинното за месеца.
Над Черноморието ще е облачно, основно в часовете до обяд с превалявания от дъжд и влажен сняг. След обяд преваляванията ще стопират, най-късно в южните региони. Силният вятър краткотрайно ще отслабне до вечерта. Максималните температури ще са 5-7 градуса, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 3-4 бала, след обяд по южното крайбрежие краткотрайно до 5 бала.
В планините ще е прохладно, със мощен, по високите и открити елементи до плевел северен вятър. Ще е най-вече облачно с превалявания от сняг, които след обяд ще отслабват и стопират. Има условия за виелици и снегонавявания. Температурите ще се намалят и оптималната на 1200 метра ще е към минус 3 градуса, на 2000 метра - към минус 10 градуса.
В сряда преди обяд облачността ще е към момента най-вече забележителна, на обособени места ще прехвърчи сняг. В следобедните часове облачността ще понижава, над доста региони до най-вече слънчево.
През идващите дни бързо ще се затопли и в четвъртък оптималните температури в цялата страна ще са над 10 градуса. Вятърът ще отслабне и ще се ориентира от северозапад, след това от запад-югозапад. Ще бъде слънчево. В обособени региони в равнинната част от страната при намаляване напразно сутринта ще е мъгливо.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР