Жълт код за силен вятър е в сила за 13

...
Жълт код за силен вятър е в сила за 13
Коментари Харесай

Жълт код за силен вятър е в сила за 13 области

Жълт код за мощен вятър е в действие за 13 области на страната за 8 август, сочи информация на уеб страницата на Национален институт по метеорология и хидрология.
Предупреждението за мощен вятър е в действие за областите Кърджали, Хасково, Стара Загора, Сливен, Ямбол, Бургас, Варна, Шумен, Търговище, Разград, Русе, Силистра и Добрич. В тези области се чака да духа североизточен вятър със скорост над 14 м/сек. От Национален институт по метеорология и хидрология приканват да се внимава за летящи във въздуха предмети. По тази причина са вероятни местни нарушавания на нормалните действия навън.
В областите Добрич, Варна и Бургас има жълт код за мощно неспокойствие. Очаква се увеличаване напразно от североизток до 14-17 м/с (7 бала по Бофорт) с пориви 18-20 м/с (8 бала по Бофорт). Вълнение 4 бала. Комбинацията от мощен вятър, прилив и бурно неспокойствие може да докара до местни наводнения в крайбрежните зони. На хората се предлага да бъдат деликатни, когато карат или се разхождат в крайбрежните зони.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР