Жълт код за силен вятър е в сила за 12

...
Жълт код за силен вятър е в сила за 12
Коментари Харесай

​Жълт код за силен вятър е в сила за 12 области в страната

Жълт код за мощен вятър е в действие за 12 области в страната, оповестяват от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска академия на науките. Силен вятър от юг-югозапад със скорост 14-19 м/ сек ще духа в областите Русе, Разград, Силистра, Добрич, Варна, Шумен, Търговище, Сливен, Бургас, Ямбол, Хасково и Кърджали. По морето се чака скоростта напразно да доближи до 14-17 м/с с пориви 20 м/с. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

 © фотография: Национален институт по метеорология и хидрология п
Днес облачността ще се вплътни. След обяд от запад ще стартират превалявания от дъжд, които през нощта ще обзет и източните региони, оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология към Българската академия на науките.

Ще духа сдържан, в Източна България и краткотрайно мощен вятър от юг-югозапад. Атмосферното налягане е доста по-ниско от междинното за декември. През деня ще стартира да се покачва. Максимални температури в множеството региони - сред 12 и 17 градуса по Целзий, в София - към 15 градуса.

Над Черноморието ще има раздрана облачност. Ще духа сдържан до мощен вятър от юг-югозапад. Максимални температури на въздуха сред 13 и 16 градуса. Температурата на морската вода е 10-11 градуса. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Над планините ще има забележителна облачност. Около обяд от запад ще завали дъжд, над 2000 м - сняг. В Родопите има условия и за гръмотевици. Ще духа мощен, по билата - до плевел югозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра - към 10 градуса, на 2000 метра - към 4 градуса.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР