Жълт код за силен вятър е обявен в 23 области

...
Жълт код за силен вятър е обявен в 23 области
Коментари Харесай

Жълт код за силен вятър, температурите рязко надолу от утре

Жълт код за мощен вятър е разгласен в 23 области в страната, рисково мощно ще духа във Видин, Враца, Монтана, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Варна, Стара Загора, Габрово, Търговище, Шумен, Русе, Силистра, Благоевград, Кюстендил, София-град, София-област, Добрич, Разград, Сливен, Пазарджик и Перник. 

Времето ще е най-вече слънчево до обяд, само че от северозапад нахлува леден въздух, а с него и повече облаци, тук-там и дъжд с гръмотевици. оптималните температури ще са до 32 градуса, в северозападните региони обаче към 20 градуса, съгласно прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология. 

Над Черноморието ще бъде слънчево, след пладне от северозапад облачността ще стартира да се усилва и до вечерта, основно по северното крайбрежие кратковременно ще превали. Максималните температури на въздуха ще бъдат от 28 до 32 градуса.  Сред вълните от 2-3 бала термометрите ще се качат до 24 градуса. 

В планините ще духа мощен запад-югозападен вятър, който след пладне в ниските елементи ще се ориентира от северозапад и ще се усили.
Облачността ще е променлива и по самото прекосяване на студения атмосферен фронт единствено на обособени места кратковременно ще превали. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде 23, на 2000 метра – към 14 градуса. 

От на следващия ден температурите потеглят внезапно надолу, вятърът обаче отслабва от сряда. Ще има условия за утринни слани, предизвестяват синоптиците.

През цялата седмица ще се редуват слънце и облаци, оптималните температури ще се движат сред 17 и 22 градуса. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР