Жълт код за поледици е обявен в 11 области в

...
Жълт код за поледици е обявен в 11 области в
Коментари Харесай

Поледици в 11 области на страната, обявен е жълт код на опасност

Жълт код за поледици е разгласен в 11 области в страната, осведоми на уеб страницата си Националният институт по метеорология и хидрология. Предупреждението е в действие за: Благоевград, Кюстендил, Перник, София област, София-град, Пазарджик, Смолян, Пловдив, Кърджали, Стара Загора и Хасково.
Шофьорите да се движат с нараснало внимание по републиканските пътища, предизвестяват от Агенция „ Пътна инфраструктура “. Пътните настилки в региона на София и Кюстендил са заледени в резултат на падналия мразовит дъжд и ниските негативни температури. В момента настилките се обработват за придвижване при зимни условия, оповестяват още от АПИ.

Заради злополука краткотрайно беше лимитирано придвижването на Автомагистрала " Струма " в посока Граничен контролно-пропусквателен пункт " Кулата " (движение в една лента). Платното на Автомагистрала " Тракия " в посока София при 18-ия км e затворено поради пътнотранспортно произшествие, при което са се блъснали ТИР и лека кола.

Поради култивиране на пътната настилка против замръзване е лимитирано придвижването в проход " Гълъбец ", път II-16 Нови Искър - Елисейна и по път I-6 Пирдоп - Елин Пелин.

Всички жители и транспортни компании могат да получават информация за настоящата пътна конюнктура в страната от интернет страницата на АПИ - api.bg, както и когато и да е на денонощието на телефон 0700 130 20 в АПИ.

В София 160 снегопочистващи машини са направили обработки със смеси против замръзване. Извършено е разпръсване на смеси против замръзване заради ниските температури и мразовит дъжд през нощта, заяви пресцентърът на Столичната община. През деня при нужда за осъществяване на обработки може да бъдат затваряни за придвижване краткотрайно пътни сектори.

Няколко верижни произшествия са станали на столичния бул. " Цариградско шосе " рано тази заран поради заледения път. Няма потърпевши при случаите, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

Градският превоз се движи по всичките си направления при зимни условия. Затруднено е придвижването на автобусна линия 59 по пътя Владая - Мърчаево и по линия 90 за Бухово.

Опесъчаване е направено на пътищата в планината Витоша: Драгалевци - Алеко и Бояна - Златни мостове.

Няколко произшествия станаха и в област Благоевград тази заран поради заледени пътища и улици. Ударите са били леки и няма потърпевши хора. От Пътната организация предизвестяват водачите да бъдат изключително деликатни в правата Симитли-Предел-Банско и на основния път Е-79 от Благоевград до Кресна.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР