Жълт код за поледици е издаден за седем области -

...
Жълт код за поледици е издаден за седем области -
Коментари Харесай

Жълт код за поледици в 7 области

Жълт код за поледици е публикуван за седем области - Видин, Враца, Велико Търново, Монтана, Ловеч, Плевен и София област. Това оповестяват от Национален институт по метеорология и хидрология към Българска академия на науките.

Днес ще бъде облачно със слаби превалявания от дъжд, в планините от сняг. Главно в Дунавската низина в утринните часове ще има условия за поледици. Ще духа сдържан до мощен север-северозападен вятър и с него мъглите в низините ще се разсеят. Преобладаващите оптимални температури ще са сред 3° и 8°. Вечерта, с понижението на температурите, дъждът в Североизточна България ще премине в сняг, само че ще е в развой на прекъсване, а от запад ще стартира скъсване на облачността.

В планините ще е най-вече облачно, тук-там с валежи от сняг. Ще духа мощен вятър от запад-северозапад и с него ще нахлува леден въздух. Температурите ще се намаляват и към 14 часа на височина 1200 метра ще е към 0°, на 2000 метра - към минус 4°.

Над Черноморието ще е облачно тук-там с валежи от дъжд или ръмежи. Ще се появи сдържан до мощен северен вятър. Максимални температури от 4-5° в северните, до 9-10° в южните региони. Температурата на морската вода е 9-10°. Вълнението на морето ще е 3 бала и вечерта ще се усили.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР