Жълт код за опасно високи температури е обявен за цялата

...
Жълт код за опасно високи температури е обявен за цялата
Коментари Харесай

Лекар: Внимавайте с алкохола и кафето в жегите

Жълт код за рисково високи температури е разгласен за цялата страна. В Пловдив се чака оптималната температура да доближи 39 градуса. Как да се радваме безвредно на лятото разкрива пред БНР лекар Кирил Еленски, общопрактикуващ доктор.

За пловдивчани това би трябвало да е елементарно. Това не са температури, които са необикновени за Пловдив, всяко лято температури сред 39 и 40 градуса се срещат. Би трябвало всички живеещи тук да знаят, че би трябвало да изтеглят уговорките си заран по-рано. Не поучавам никой, без значение дали е млад или възрастен, да се ангажира с интензивност навън във времето от 13 до 17 часа. Човек може да е изцяло здрав и да надцени себе си, предизвестява лекар Еленски.

Внимателно с алкохола и кафето

Те основават моментно чувство за тонизиране, само че в същото време внезапно усилват загубата на течности, изясни лекар Еленски.

Разлика повече от 10 градуса е рискова

Климатиците се употребяват необмислено и по малоумен метод, тъй като в устрема да си осигурим комфорт - прекаляваме. Те не би трябвало да се настройват на огромна разлика сред външната и вътрешната температура, разяснява Еленски.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР