Жълт код за опасно силно пориви на вятъра е обявен

...
Жълт код за опасно силно пориви на вятъра е обявен
Коментари Харесай

Ветровита Коледа! Обявиха жълт код за опасни явления в много области на страната

Жълт код за рисково мощно пориви напразно е разгласен за  15 области в страната на връх Коледа. Още при започване на денонощието мразовит въздух нахлу със мощ над тепетата, като в границите на деня ще има краткотрайно увеличаване напразно до 14-19 м/сек.

Предупреждението е в действие за областите Видин, Враца, Монтана, Плевен, Велико Търново, Габрово, Ловеч, Русе, Сливен, Стара Загора, Пловдив, Пазарджик, София град, София област, Перник и Кюстендил, сочи информация от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Атмосферното налягане денем ще се покачва и ще бъде по-високо от междинното за месеца.

Днес от северозапад облачността ще се раздира и понижава, само че преди обяд към момента над североизточните региони ще превалява дъжд и сняг, а в югоизточните единствено дъжд. Ще бъде прохладно, само че по здрач вятърът ще отслабне. Към 14 часа температурите ще бъдат сред минус 1° и 4°, в София към 0°.

В планините ще бъде прохладно и студено. Ще духа мощен западен вятър, който след обяд ще отслабва и ще се ориентира от север-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към минус 5°, на 2000 метра - към минус 10°.

Пред обяд над Черноморието ще бъде най-вече облачно и тук-там ще има валежи - на север дъжд и сняг, а на юг единствено дъжд. След обяд облачността ще се раздира и понижава до най-вече слънчево време, най-късно над южните региони. Ще бъде прохладно с сдържан до мощен вятър от запад-северозапад. Температурите ще се намалят и оптималните ще са сред 2° и 4°. Вълнението на морето ще бъде 1 - 2 бала. Температурата на морската вода е 7° - 8°.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР