Жълт код за дъжд и снеговалежи е обявен за цялата

...
Жълт код за дъжд и снеговалежи е обявен за цялата
Коментари Харесай

Жълт код е обявен днес за цялата страна


Жълт код за дъжд и снеговалежи е разгласен за цялата страна през днешния ден.

Снеговалежи ще има през днешния ден в областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, София - град, София – област, Перник и Кюстендил. Там количествата ще са сред 10 и 25 л/кв. м., а снежна завивка в планинските региони - до 10 см. През втората половина от деня преваляванията от югозапад ще стопират.

В четири области - Благоевград, Пазарджик, Пловдив и Смолян, се чакат обилни превалявания най-вече от дъжд, а в планинските региони в нощните часове и от сняг. Количествата ще са сред 20 и 30 л/кв. м. Снежна завивка в планината ще бъде до 10-15 см.

Интензивни превалявания от дъжд се чакат в областите Кърджали, Хасково, Сливен, Стара Загора, Ямбол, Търговище, Русе, Разград, Шумен, Добрич, Варна, Бургас и Силистра. Количествата ще са сред 20 и 30 л/кв. м.

В утринните часове в централните региони на Северна България е допустимо да се образуват поледици.

Пътните настилки са мокри, заснежени, а по усойните и планински региони отчасти заледени, обработени и проходими при зимни условия.

Още преди обяд от югозапад преваляванията ще отслабват до вечерта и ще спрат, най-късно по здрач в Североизточна България, сочи прогнозата за времето на Национален институт по метеорология и хидрология при Българска академия на науките.

Вятърът ще е сдържан, в Източна България до мощен и ще се ориентира от северозапад.

Минималните температури ще са сред минус 1 и 4 градуса, в Източна България - до 12 градуса.

Максималните температури в крайните югозападни региони, Горнотракийската равнина и по Черноморието ще са сред 9 и 14 градуса, в останалата част на страната - най-вече сред 1 и 6 градуса.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР