Жълт код за дъжд и снеговалежи е обявен в цялата

...
Жълт код за дъжд и снеговалежи е обявен в цялата
Коментари Харесай

Сняг и дъжд връхлитат страната

Жълт код за дъжд и снеговалежи е разгласен в цялата страна за понеделник, 19 ноември. Това оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Снеговалежи ще има в областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, София - град, София – област, Перник и Кюстендил, където количествата ще са сред 10 и 30 л/кв. м., а снежна завивка в планинските региони - от 10 до 25 см. През втората половина от деня преваляванията от югозапад ще стопират.

В четири области - Благоевград, Пазарджик, Пловдив и Смолян, се чакат обилни превалявания най-вече от дъжд, а в планинските региони и от сняг.

По Черноморието ще бъде облачно с превалявания от дъжд, на доста места - обилни. До вечерта преваляванията ще отслабнат и спрат. Максималните температури ще са сред 13-15 градуса, близки до температурата на морската вода. През нощта вълнението на морето ще е 4 бала, денем ще отслабва.

Още преди обяд от запад преваляванията над планините ще стопират, облачността ще се раздира и понижава, най-късно в планините в Източна България. Вятърът ще е мощен до плевел, само че денем ще се ориентира от югозапад и ще отслабва.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР