Жълт код за бурен вятър в почти цялата страна е

...
Жълт код за бурен вятър в почти цялата страна е
Коментари Харесай

Жълт код за бурен вятър в почти цялата страна

Жълт код за плевел вятър в съвсем цялата страна е разгласен през днешния ден. Поривите напразно е допустимо да доближат повече от 86 км/ч.

Препоръчително е всички предмети по балкони и первази, които не са закрепени добре да бъдат отстранени, с цел да не са рискови. Облачността ще е по-често забележителна и на доста места от запад на изток ще превалява дъжд. Максималните температури ще бъдат сред 8° и 13°.

В планините ще духа плевел, по високите елементи – ураганен вятър от северозапад. Ще бъде облачно и на доста места ще превалява сняг. Под 1600 метра валежите ще са от дъжд. Максималната температура в Пампорово – 3°, Боровец – 4°, Банско – 7°, а по-високите върхове – към минус 5°.

През нощта над Северна България облачността ще е забележителна и до сутринта в северозападните региони ще стартират валежи от дъжд. На юг облачността ще е раздрана. Ще духа сдържан западен, в Източна България – югозападен вятър. Сутрешните температури в множеството места ще са високи и минималните ще са сред 0° и 5°, негативни в котловините от Западна България, където ще е съвсем безшумно.

Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).
Във вторник над цялата страна облачността ще е по-често забележителна и на доста места от запад на изток ще превалява дъжд.
Максималните температури ще са най-вече сред 8° и 13°. Ще духа сдържан, след обяд и мощен стремителен вятър от запад-северозапад, с него по здрач температурите ще се намалят и през нощта против сряда в планинските региони дъждът ще премине в сняг, само че бързо ще спре. Атмосферното налягане ще се намали и ще е по-ниско от междинното за месеца.

По Черноморието облачността ще е забележителна и след обяд ще превалява дъжд, на повече места по северното крайбрежие. Ще духа сдържан, след пладне – мощен стремителен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са сред 7° и 11°. Температурата на морската вода е 6-8°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В планините ще бъде прохладно. Ще духа плевел, по високите и открити елементи – до ураганен вятър от запад-северозапад. Облачността ще е забележителна и на доста места ще превалява сняг, под 1600 метра валежите ще са от дъжд. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 6°, на 2000 метра – към минус 1°.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР