Жълт код е в сила за днес в четири области

...
Жълт код е в сила за днес в четири области
Коментари Харесай

Времето: Жълт код за валежи в четири области на страната

Жълт код е в действие за през днешния ден в четири области в страната – в Смолян и в Кърджали – за сняг, а в Хасково и в Ямбол – за дъжд. През деня последователно от северозапад преваляванията ще стопират, а над Северна България и облачността ще се раздира. През целия ден ще продължи да вали в Югоизточна България и Родопите. Вятърът ще отслабне и ще е слаб до сдържан от изток-североизток. Минималните температури ще са минус 3 и 2 градуса, а оптималните – сред 4 и 9 градуса.

В планините ще бъде облачно с валежи от сняг, обилни в Рило-Родопския масив, само че след обяд те ще стартират да отслабват и стопират. Все още ще има условия за формиране на преспи и навявания. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към минус 2 градуса, а на 2000 метра - минус 4 градуса.

По Черноморието облачността ще бъде забележителна, по южното крайбрежие с превалявания от дъжд. По Северното Черноморие ще доминира слънчево време. Ще продължи да духа сдържан североизточен вятър, който последователно ще отслабва. Максималните температури ще бъдат сред 6 и 8 градуса. Температурата на морската вода ще е към 10 градуса. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

На 2 април слънцето ще изгрее в 07:07 часа и ще залезе в 19:53 часа. Продължителността на деня е 12:45 часа.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР