Жълт код е в сила днес за 7 области от

...
Жълт код е в сила днес за 7 области от
Коментари Харесай

Слънчево, но студено

Жълт код е в действие през днешния ден за 7 области от югоизточната половина на страната, с предизвестие за мощен североизточен вятър, с пориви до 80-90 км/ч. Кодът за Южното Черноморие е оранжев, като там се чака неспокойствие до 5 бала.

Днес ще бъде най-вече слънчево, само че хладно. В следобедните часове ще има краткотрайни нараствания на облачността. Ще духа сдържан, в югоизточната половина на страната и краткотрайно мощен североизточен вятър. Максималните температури ще са сред 14° и 19°, в София – към 14°.

Над планините ще е най-вече слънчево. Около и след обяд ще има краткотрайни нараствания на облачността, само че ще е без превалявания. Ще духа сдържан и мощен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 5°, на 2000 метра – към минус 2°.

През нощта ще е най-вече ясно. Вятърът в множеството региони ще стихне и тук-там из Западна и Централна България до сутринта ще се образуват слани. Минималните температури ще са най-вече сред 0° и 5°, по-високи по морския бряг и югоизточните региони, където ще продължи да духа до сдържан север-североизточен вятър.

Утре ще е най-вече слънчево. Вятърът ще е слаб, в Югоизточна България - до сдържан от север-североизток. Дневните температури ще се покачат и оптималните ще са сред 16° и 21°, в София – към 17°.

В петък ще бъде слънчево, с краткотрайни нараствания на облачността, най-вече висока. Сутрин ще е студено с минимални температури сред 2° и 7° и тук-там ще има условия за слаби слани. През деня вятърът ще се обърне от изток-югоизток. Дневните температури ще продължат да се покачват и оптималните ще доближат 19°-24°. В събота ще бъде още малко по-топло, само че от югозапад облачността ще се усилва и вплътнява. По-късно денем ще стартират и валежи. В неделя и при започване на идната седмица ще доминира облачно време и на доста места в страната ще вали дъжд. Вятърът още веднъж ще се обърне от изток-североизток и ще се усили. Дневните температури ще се намаляват, утринните ще се покачат.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР