Жълт код е в сила днес в 15 области от

...
Жълт код е в сила днес в 15 области от
Коментари Харесай

Жеги и бури днес

Жълт код е в действие през днешния ден в 15 области от Централна и Източна България. Предупрежденията са за горещо време с температури от 35 до 37-38 градуса.

Днес над множеството региони ще е най-вече слънчево. След обяд от запад на изток ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има гръмотевични стихии, има условия и за градушки. До вечерта вятърът в цялата страна ще се ориентира от северозапад и с него ще нахлува студен въздух. Максималните температури ще са сред 31° и 36°. През нощта към момента ще има валежи – основно в североизточните региони.

По Черноморието ще бъде най-вече слънчево. Привечер по северното крайбрежие ще има краткотрайни нараствания на облачността и ще превали. Ще духа слаб до сдържан югоизточен вятър. Максималните температури ще са сред 28° и 31°. Температурата на морската вода е 23-26°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

В планините ще се развива купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни превалявания от дъжд с гръмотевици и краткотрайно увеличаване напразно. Ще духа сдържан до мощен югозападен вятър, който последователно ще се ориентира от запад. Ще нахлува студен въздух и след обяд в масивите от Западна България температурите ще се намалят. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 25°, на 2000 метра – към 18°.

През нощта облачността ще е раздрана, над по-голямата част от страната най-вече незначителна. Само в Източна България в обособени региони ще превали дъжд. Утре преди обяд ще е най-вече слънчево. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на обособени места ще има краткотрайни превалявания и гръмотевични стихии. Възможни са градушки. Вятърът ще е до сдържан от северозапад и с него ще продължи да нахлува студен въздух. Максималните температури ще са най-вече сред 28° и 33°. През нощта слещу четвъртък в Западна и Централна България явленията ще се засилват и в обособени региони са вероятни обилни количества.

В четвъртък захлаждането ще продължи. Дневните температури ще са в необятни граници – от 20°-22° тук-там в Западна България до 28°-30° в източните региони. На доста места ще има краткотрайни превалявания и гръмотевици, вероятни са и градушки. По-интензивни ще са явленията в източната половина от страната и в Рило-Родопската област. Повишена е вероятността в обособени региони там за обилни количества. В петък ще бъде прохладно, с променлива облачност. По Черноморието преди обяд към момента са вероятни и валежи. През почивните дни ще се откри най-вече слънчево време. В събота вятърът от северозапад ще отслабне. Дневните температури ще се покачат и оптималните ще са сред 30° и 35°, по Черноморието – малко под 30°.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР