Жълт код е обявен за утре в няколко области на

...
Жълт код е обявен за утре в няколко области на
Коментари Харесай

Жълт код и предупреждения за обилни снеговалежи!

" Жълт " код е разгласен за на следващия ден в няколко области на страната - Кюстендил, Перник, София област и град, Видин, Враца и Монтана. Там ще има снеговалежи и ще се усилва снежната завивка. По поречието на Дунав има условия за поледици! И през идващото денонощие ще се задържи най-вече облачно с превалявания от дъжд, в Северозападна и високите полета на Западна България – от сняг. Вятърът последователно ще се ориентира от запад, най-късно в Източна България, където денем към момента ще е от изток-югоизток – слаб до сдържан. Температурите в Северозападна България ще са съвсем без дневен ход – към 0°; в останалите региони минималните ще са сред 1° и 6°, по морския бряг до 8-9°, а оптималните - сред 5° и 10°, тук-там в югоизточните региони и по-високи. 

Над планините ще бъде облачно с валежи от сняг, в масивите от Източна България – от дъжд. Ще духа сдържан и мощен юг-югозападен вятър, който по здрач ще стартира да се ориентира от запад-северозапад и ще отслабне. Максимална температура на височина 1200 метра – към 5°, на 2000 метра – към минус 1°.

Над Черноморието ще бъде облачно с най-вече слаби превалявания от дъжд. Ще духа слаб до сдържан източен вятър. Максимални температури сред 9° и 12°. Температурата на морската вода е 8-9°. Вълнението на морето ще е 3-4 бала.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР