Жълт код е обявен за почти цялата страна за очаквани

...
Жълт код е обявен за почти цялата страна за очаквани
Коментари Харесай

Оранжев и жълт код за валежи и бурен вятър, застудява


Жълт код е разгласен за съвсем цялата страна за предстоящи снеговалежи. Кодът не е в действие за областите Благоевград, Видин, Кюстендил, Перник и София. Това оповестяват от Национален институт по метеорология и хидрология.

Оранжев код е разгласен по морето поради бурни ветрове - от север-североизток 14-18 м/с (7-8 по Бофорт) с пориви до 22-24 м/с (9 по Бофорт), с неспокойствие на морето 4-5 бала.

Под въздействие на постепенно преносим средиземноморски циклон, с център над крайните южни региони от Гърция и антициклон на север, метеорологичната конюнктура у нас ще се усложнява.

В нощните часове и рано сутринта се чакат продължаващи снеговалежи. Ще духа сдържан североизточен вятър. Очакват се захлаждане и негативни дневни температури.

Очакват се количества превалявания сред 15 и 25 мм , в планинската част - до 30-35 мм. Снежната завивка в планината ще бъде сред 15 и 35 см.

Температурите ще са без дневен ход - сред минус 1 и 4 градуса. След обяд и по здрач преваляванията ще стартират да отслабват, а през нощта против сряда съвсем на всички места ще спрат.

Атмосферното налягане ще се покачва и ще бъде доста по-високо от междинното за месеца.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР