Жълт код е обявен за интензивни валежи с гръмотевици в

...
Жълт код е обявен за интензивни валежи с гръмотевици в
Коментари Харесай

Жълт код за обилни валежи в празничния 24 май

Жълт код е разгласен за интензивни превалявания с гръмотевици в 16 области на 24 май. Предупреждението е в действие за Габрово, Велико Търново, Русе, Силистра, Разград, Търговище, Шумен, Бургас, Сливен, Ямбол, Стара Загора, Хасково, Кърджали, Смолян, Пловдив и Пазарджик.


Ще се развива забележителна купеста и купесто-дъждовна облачност, ще има валежи от дъжд, съпроводени от гръмотевици. Има условия и за градушки.

По-голяма възможност за обилни превалявания има в източната половина на страната, в следобедните часове. Вятърът от запад -северозапад ще се усили, по-чувствително в западната половина на Дунавската низина и там ще е съвсем без превалявания.

Над планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на доста места ще има превалявания, съпроводени с гръмотевици. Вятърът ще е слаб до сдържан от северозапад.

Над Европа облачността ще е забележителна и след обяд на доста места ще има превалявания и гръмотевици. Интензивни ще са явленията в източните региони на континента. Предимно слънчево и съвсем без превалявания ще е на Британските острови, в Португалия, по-голямата част от Испания, Чехия и Австрия. След обяд над Балканите ще има интензивни превалявания, има условия и за градушки.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР