Жълт код е обявен за днес за Пловдив и областта

...
Жълт код е обявен за днес за Пловдив и областта
Коментари Харесай

Ще познаят ли синоптиците за лошото време, което предричат за днес?

" Жълт " код е разгласен за през днешния ден за Пловдив и региона поради предстоящи интензивни дъждове, оповестяват от Национален институт по метеорология и хидрология п. Кодът е в действие за още 10 области на страната. Под въздействие на преминаващ южно от България средиземноморски циклон през днешния ден ще доминира облачно време. В югоизточната половина от страната ще има превалявания от дъжд, обилни в централните и източните елементи на Южна България. Ще духа слаб, в Източна България – до сдържан вятър от изток-североизток. Минималните температури ще са най-вече сред 7° и 12°, а оптималните ще са от 16° - 18° тук-там в Северна България до 10° - 12° в южните региони от страната.

В планините няма да е уместно за туризъм. Ще бъде облачно, дъждовно и прохладно. Значителни ще са преваляванията в Родопите, Странджа и Сакар. Ще духа мощен и плевел вятър от източната четвърт. Максималната температура на височина 1200 метра към 11°, на 2000 метра – към 5°.

По Черноморието ще бъде най-вече облачно, прохладно и с превалявания от дъжд, обилни - по южното крайбрежие. Ще духа сдържан, краткотрайно мощен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са 16°-18°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала. Температурата на морската вода е 21 -23°.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР