Жълт код е обявен в 17 области на страната заради

...
Жълт код е обявен в 17 области на страната заради
Коментари Харесай

Жълт код в 17 области заради силни валежи

Жълт код е разгласен в 17 области на страната поради предстоящи значителни превалявания, а тук-там - и гръмотевични стихии. 

Жълт код за значителни превалявания е разгласен за областите София-град, София-област, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Търговище, Шумен, Добрич, Варна, Бургас, Ямбол, Сливен, Пловдив, Стара Загора, Хасково, Кърджали и Смолян. 

Предупреждение поради предстоящите гръмотевични стихии е издадено за Търговище, Варна, Шумен, Добрич, Бургас, Ямбол, Сливен, Хасково, Кърджали и Смолян. 

Атмосферното налягане ще се увеличи, ще бъде малко по-високо от междинното за месеца.

През нощта облачността ще е забележителна с валежи от дъжд, по-интензивни и на повече места в Стара планина и регионите ситуирани към нея. Ще има краткотрайни усилвания напразно при гръмотевична активност. Утре основно в югоизточната половина на страната ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност, ще има гръмотевични стихии и тук-там преваляванията ще са интензивни и обилни по количество. Има условия за градушки.

След обяд от запад преваляванията ще стопират и облачността ще се раздира и понижава. Вятърът ще е слаб до сдържан от север-северозапад. Ще е по-хладно, с оптимални температури в множеството места сред 20° и 25°, сочи прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология към Българска академия на науките.

Над планините облачността ще е най-вече забележителна, с превалявания от дъжд и гръмотевична активност. Около и след обяд от запад преваляванията ще стартират да стопират. Вятърът ще е слаб до сдържан от югозапад, денем ще се ориентира от северозапад, а по време на гръмотевична активност ще се усилва и трансформира посоката си. Максимална температура на височина 1200 метра – към 15°, на 2000 метра – към 8°.

По Черноморието ще е най-вече облачно. Главно в следобедните часове ще има превалявания от дъжд. Ще има гръмотевична активност, тук-там с значителни превалявания и мощни пориви напразно. Ще е по-хладно, с оптимални температури на въздуха сред 18° и 22°. Температурата на морската вода е 17-21°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР