Жълт и оранжев код за сняг и дъжд, както и

...
Жълт и оранжев код за сняг и дъжд, както и
Коментари Харесай


Жълт и оранжев код за сняг и дъжд, както и за силен вятър са в сила за цялата страна за

Жълт и оранжев код за сняг и дъжд, както и за мощен вятър са в действие за цялата страна за през днешния ден, сочи информация в уеб страницата на Националния институт по метеорология и хидрология към Българска академия на науките. 

Оранжев код за превалявания от сняг и вятър е разгласен за областите Видинска, Монтанска, Врачанска, Плевенска, Ловешка, Габровска, Великотърновска, Русенска, Търговищка, Разградска, Шуменска и Силистренска. В тези региони ще вали сред 20 и 30 л/кв.м, ще се образува снежна завивка и ще духа мощен до плевел северозападен вятър със междинна скорост 14-19 м/с и пориви към 24 м/с. Ще има снежни виелици и условия за формиране на преспи и навявания.

В Добричка, Варненска, Бургаска, Ямболска, Сливенска, Хасковска и Кърджалийска област оранжевият код е за превалявания от дъжд, който ще премине по-късно в сняг. Очакват се сред 20 и 40 л/кв.м.  За останалите области на страната е разгласен жълт код за превалявания от сняг и вятър. 

От север-северозапад ще нахлува леден въздух и температурите бързо ще се намаляват. Максималните ще са сред минус 2 и 3 градуса, а по Черноморието до 6-8 градуса. 

През нощта против вторник преваляванията ще спрат, а вятърът ще отслабне. Ще бъде студено, с минимални температури в доста региони до минус 10°, в по-голямата част от страната и дневните ще са негативни.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР