Жълт и оранжев код за силен вятър е в сила

...
Жълт и оранжев код за силен вятър е в сила
Коментари Харесай

Жълт и оранжев код за силен вятър днес в цялата страна

Жълт и оранжев код за мощен вятър е в действие през днешния ден за цялата страна, оповестиха на уеб страницата си от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Предупреждението е още за обилни превалявания от дъжд в Източна България и за първи сняг, който ще е с краткотрайна и неравномерна тънка снежна завивка.

Оранжев код е в действие за областите Бургас, Варна, Видин, Враца, Добрич, Ловеч, Монтана, Перник, Силистра, Сливен, София-област, Търговище, Шумен.

В останалите области е в действие жълт код: Благоевград, Велико Търново, Габрово, Кюстендил, Кърджали, Пазарджик, Плевен, Пловдив, Разград, Русе, Смолян, София, Стара Загора, Хасково, Ямбол.

Заради прогнозата за мощен вятър и превалявания „ Пътна инфраструктура “ (АПИ) предизвести водачите да потеглят на път с коли, готови за зимни условия.

Главната дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ (ГДПБЗН) предприе превантивни дейности по отношение на предстоящата динамична метеорологична прогноза в страната. До регионалните шефове бяха изпратени инструкции за предприемане на спомагателни ограничения по отношение на предстоящи мощни ветрове и превалявания.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР