Жалко! Много жалко! България прояви за пореден път любимия“ си

...
Жалко! Много жалко! България прояви за пореден път любимия“ си
Коментари Харесай

Пак този синдром!

Жалко! Много тъпо! България прояви за следващ път „ обичания “ си синдром – да се проваля във значим миг. Така е за жалост през новия век освен във футбола, само че и в доста други спортове. Достигаме до значим дуел или съревнование и след това идва разочарованието. Поне през последните две десетилетия тази тенденция  доминира.

Във вторник вечер в Осло националите по футбол не съумяха да превъзмогнат въпросната психическа преграда и изгубиха от Норвегия – директният им съперник за първото място в групата от Лигата на нациите с 0:1. „ Лъвовете “ на Петър Хубчев по този начин и не съумяха да дадат по-сериозен отпор на надменните скандинавци, които преди мача упрекнаха българските футболисти, че в ДНК-то им е заложено да лежат по терена. Твърде цинично за тим, направил 45 нарушавания против „ трикольорите “ в двата мача посред им.

 %d0%bf%d0%b5%d1%82%d1%8a%d1%80-%d1%85%d1%83%d0%b1%d1%87%d0%b5%d0%b2

А в злощастния за България дуел противникът не спря да хитрува – бавеше времето след гола, нападателят им Джошуа Кинг повече лежеше, в сравнение с пропускаше, а също така на няколко пъти пробваха да контузят родните играчи с безкомпромисни влизания. И ненапълно съумяха – след последния съдийски сигнал стражът Пламен Илиев едвам напусна терена, а проблеми изпитваше и Васил Божиков.

Факт е обаче, че на стадион „ Улевал “ играчите на Хубчев не бяха оня обединен тим, който свикнахме да гледаме в последно време. „ Лъвовете “ се демонстрираха безредни, липсваше синхрон сред обособените линии, а също и концепция в нападателен проект. Нямаше заостреност в предни позиции, с която да се притисне противника. А против България не бе някаква велика футболна мощ, а тим, чийто най-силен съставен елемент от играта е… хвърлянето на тъчове.

Така в последна сметка България и Норвегия размениха функциите си. Сега „ викингите “ са водачи в групата, въпреки и единствено по голова разлика, а нашите към този момент ще зависят и от останалите резултати. Тепърва обаче следва посещение на Кипър, а то няма да е по никакъв начин леко. А за него Хубчев и треньорският щаб би трябвало да извлекат поуките от представянето ни в Осло, в случай че желаят в действителност „ трикольорите “ да вървят напред и да се развиват като тим.
Още по тематиката: Норвегия №1 по балтии и картони
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР