Жалко е, че никой вече не слуша Бойко Борисов. За

...
Жалко е, че никой вече не слуша Бойко Борисов. За
Коментари Харесай

Внимание! Внимание! Говори флагманът!

Жалко е, че никой към този момент не слуша Бойко Борисов. За 10 години всички научиха по какъв начин приказва министър-председателят и никак не се връзват да го слушат деликатно и задълбочено. Знаят, че ще каже дежурните пет приказки за автомагистралите и метрото, за тунела и моста ( " хората ще се чудят по какъв начин преди са се движили по остарелия път, който е като козя пътека " ); ще подсети по какъв начин той е направил това, което комунистите не създали за 45 година, щото крадат; ще откри 2-3 неприятни думи за президента Румен Радев; а за десерт ще спомене някоя нечута похвала от фактор в " либе ЦеДеУ Дойчланд "  и ще се закълне в името на Господ и тъй наречените..

Бойко е предсказуем отвред, може би по тази причина нямаше никакво подозрение дали аудиозаписите, които изтекоха в средата на месеца са достоверни или не - на тях се чува безусловно достоверна премиерска лексика.

Жалко е, че никой към този момент не слуша деликатно Борисов, тъй като

 

речта му е почтена за проучване в СУ.

 

И във ФСФ, и в юридическия, и в историческия, несъмнено - тъй като Борисов съумява ясно, наситено и изрично да заключи епохата, да направи подробен политиченски прорез на времето и тем сходни тинтири минтири.

Както и самият Борисов, неговата тирада се развива - завива, пропада и се издига, тя не е равна, кафанска, както се пробват да внушат съперниците му - от време на време тя е напевна и лекокрила, само че момент по-късно изчезва като като изгубен екскурзиант в гората. Константа в премиерската тирада е достъпността й, тя еднообразно разбираема и от Брегово до Сунгурларе. На две ракии тя звучи все по този начин правдиво, както и на научен съвет.

Детайлният разбор на премиерската тирада обаче демонстрира един различен, многопластов Борисов, който малко на брой са забелязали. Един човек, който

 

не разчита на скромността, а се самопохвалва без срам: 

 

“Аз съм безукорно почтен човек ”. Един тънък човек, който е мачкан безмилостно от политическите съперници, почтена жертва в борбите на елитите. “Целта е да ни смачкат душевен, а след това ще ни посегнат и физически “, разкрива той и прибавя недвусмислено:  ”Сега желаят да ме вкарат в калта “. Разбира се, тази закани водят до сложни рещения, до съществени промени: ”Ще си направя доста заключения в този момент. И по какъв начин ще дремя....От през днешния ден ще дремя с револвер ”.

Борисов е, несъмнено, ослепителен политически пълководец, с трезва самопреценка за своята водеща роля в модерна България. Когато злите сили го обкръжават, той: 1. Знае кои са те - “това са президентът, Българска социалистическа партия, Цветанов, Манолова, Слави Трифонов, и всички ДСБ-та и подземни кълбета, подготвени да се прегърнат с всеки единствено не и с ГЕРБ “ и 2. абсолютно е наясно какво желаят да реализират Те - ”Целта им е да се убие флагманът и да се разпилее ГЕРБ през Цветанов, втори, трети и така нататък “

Без да има искания да е Айзък Азимов, а единствено елементарен популярен международен водач, Борисов чертае детайлни вселени, различни светове, в които враговете на ГЕРБ “подреждат, инсталират, вършат, костват, има цели звукозаписни студиа основани ”. Всичко точно  " по ученика на Комитет за Държавна сигурност (на СССР) ". Тъй като малко на брой са разбрали, да повторим - на процедура, неприятните герои  “правят, костват, подреждат, прикачват на един, втори телефон “. 

Думите на Борисов не са патрони, изстреляни слепешката, те са огнени слова, азбучни истини в аналите на политика. В тях

 

елементарно може да се открие обликът на архизлодея. Той е Румен Радев.

 

Не Сульо и Пульо, а “президентът се готви да ни прави неприятни неща ”, отсича изрично Борисов.

Но така и като злодеите не са застинали облици, те също се развиват, по този начин и Борисов е наясно, че на сцената се е качил нов негативен воин. И той го посочва все по този начин ясно и кагерично - Цветан Цветанов. Разбира се, има финна семиотична разлика, когато става дума за отношението на литературния воин към основните негативни персонажи. Радев е изначално зло, което има и един плюс - може да лети. Цветанов не е просто зло, то е нашето зло. Той е Луцифер, падналият ангел, който “Толкова години е бил до мен, аз неприятна дума не съм споделил, а и не желая вие да казвате ”.  Защото “до през вчерашния ден дружно викахме “Победа и напред ”. Въпреки че е кристално наясно с неприятните намерения, които Цветанов има към Него и другите:  “Той се срами от нас “, Борисов е безапелационен:  “Пожелавам му триумф на политическия план ”. Нещо повече, Бойко укрепва думите си със светото слово:  “В Библията е казано – бит врага си, не го ненавижда, той самичък ще се изяде в злобата си. “

Само невежите хора, които не познават натюрела на нашия министър председател, биха разтълкували тези думи като боязън, паника, търсене на компромис и прочие дивотии. Истината е другаде, тя е в следните притчи Борисови, които освен разкриват детайлното знание на българския фолклор и психика, само че и са краткосрочна прогноза за политическите процеси в страната: " Не сте ли чули приказката “Волът рие, на гърба му пада ”, или “Който нож вади, от нож умира ” – всички знаете тези приказки. “Което куче ме е залаяло, все е побесняло ”. 

Умението му да бъде кристално явен, компактен и новаторски проличава прелестно от следното изречение, в което може да видите бездънен политически разбор и извънредна вест, преплетени в пъстра психика:  “Явно на избори не могат да ни бият, по тази причина към този момент ще съм нащрек. Президентът Радев мина границите и си разрешава да подвига дрон и да ме снима ”.

До болежка прям,

 

Борисов се придържа към истината, даже когато не му отърва.

 

Въпреки мощта на целия парламентарен, държавен и прокурарски хайлайф, Борисов, да вземем за пример, не се хвърли в лудо отказване на снимковия копромат, а непосредствено съобщи: " Не мога да знам фотосите дали са същински ". Той се отхвърли съмнението, че всякакви хора се мотаят из държавната резиденция, а почтено отговори: “Аз съм свободен човек, имам естествен живот ”. И не скри, а непосредствено призна, че партийната политика се движи от държавната резиденция. 

Борисов разрушава стандарта за потайния балкански политик, който крие страшни секрети. При него всичко е намерено, всичко е показ - той не крие кой министър се дами, кой е направил трето бебе, на кой политик татко му е умрял и коя депутатка е от Кърджали. 

Борисов е отворена книга, в която всеки може да прочете всичко, стига да знае да кода. Той е енциклопедия /да не споделям огромна дума/, само че най-малко като " Малая Советская энциклопедия " е. Отваряш на страница опазване на здравето и четеш: “Вчера СЗО сподели, че вирусът става по-смъртоносен и идва втора вълна “ и ”Коронавирусът е нещо, с което се майтапим, само че вътрешно всички ни е боязън. Надяваме се, че го няма, а той е тук “. Отваряш на страница стопанска система и виждаш: “Без немската стопанска система да започва, ние няма за кого да работим ”, “Мазнинката изтънява окончателно ”, “Безплатни неща няма, и ние се движим по ръба ”.

Но, несъмнено, най-ценни са страниците на политика Борисов. 

 

Това не са мисли, това са учебници. 

 

" Аз имам работа, която правя и не е правена, няма и доста години по-късно да се прави. А тези, които нямат работа, от заран до вечер вървят някъде да си намерят място да ме разясняват ".

" В момента целият свят работи на проба-грешка. Никой не знае кое е вярното ".

Кое не е правилно?!
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР