Жалбите, за които говори омбудсманът Мая Манолова, ние не сме

...
Жалбите, за които говори омбудсманът Мая Манолова, ние не сме
Коментари Харесай

Кметът Исмаил предлага да разгледат жалбите в Хитрино заедно с Мая Манолова

Жалбите, за които приказва омбудсманът Мая Манолова, ние не сме ги виждали. Аз съм подготвен - да ми се дават, да отидем и, който изиска - да проверим всяка една тъжба и дали тя е вярна. Това съобщи кметът на Хитрино Нурифин Исмаил на конференция в Шумен. 

Тя приказва за 64 подписа, аз още не съм ги виждал, желае да отговорим на тези хора поради техните подписи - нито текста знам, нито имената - по какъв начин да им отговорим? Наш пропуск е, че не сме й писали два реда, сподели той и добави: " Защо в границите на 4-5 месеца ние не ги знаем защо са и кой са ".

Държа, обсъждайки жалбите, да отидем, с цел да забележим тези, които са жалбоподавателите, какво е положението, сподели той. Това предложих и на госпожа Манолова. Тя да избере от тези всичките, които посочва, че са били 70 - да избере две тъжби, които смята, че са най-основатели. Да отидем там - тя, аз и медиите, сподели Нуридин Исмаил. 

Той уточни, че на страницата на Общинската администрация има протоколи с доклади за изразходваните средства за възобновяване на Хитрино. 

Кметът съобщи, че няма по какъв начин да изхарчи и лев без решение на Управителния съвет на Социалния декор, на БЧК или на публичния съвет. Договорите за ремонт са подписвани от притежателите, изпълнителите и мен - като кмет и вложител, сподели той и добави, че е бил назначил надзор по работата на всеки обект.-->
 
 Кметът на Хитрино желае общо разглеждане на жалбите с Мая Манолова dariknews.bg

В разрушеното при влакова злополука село се работи по 150 къщи, а служащи би трябвало да влязат в още 20 здания. Тази зима никой няма да е без покрив, сподели още Нуридин Исмаил. 

Не е правилно откакто си прекарал 2-3 часа в Хитрино и да се хвърлят обвинявания, разяснява във връзка визитата на омбудсмана Мая Манолова градоначалникът на потърпевшото село. Той добави, че не е виждал жалбите, входирани при публичния медиатор. 

Те са писани от Мая Манолова, от ваша колежка и от деятел на една партия, съобщи Исмаил. Той добави, че е подготвен да се срещне с омбудсмана и жалбоподателите, с цел да разясняват техните претенции. 
 
 Кметът на Хитрино желае общо разглеждане на жалбите с Мая Манолова dariknews.bg

" Ако има хора, които желае да дойдат и да видят какво се прави в Хитрино, ще поема превоза им, с цел да прегледат ", сподели още кметът Нуридин Исмаил и добави: " Искам обществото да знае, че парите не са изхарчени с лека ръка ".

Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР