Жалбите на гражданите, адресирани до кмета на Асеновград доктор Емил

Жалбите на гражданите, адресирани до кмета на Асеновград доктор Емил ...

Сигнали, подадени през сайта на община Асеновград, до скоро не стигали до кмета.

Жалбите на гражданите, адресирани до кмета на Асеновград доктор Емил Караиванов и изпратени чрез контактната форма на старият формат на официалния уебсайт на общината, често не са стигали до него. Това заяви пред Actualno.com началникът на отдел "Информационно и материално-техническо обслужване" - Лидия Янакиева. Попитахме администрацията защо новосъздаденият сайт вече не съдържа публичен форум, в който въпросите на асеновградчани и отговорите на общинските служители да са обществено достояние.
Такъв съществуваше в старата версия на сайта и често граждани можеха да открият теми и казуси, които ги касаят, но за тях вече е питано. Според обяснението на Янакиева, досега кметът "не виждаше нещата", т.е. не е разбирал за голяма част от проблемите, споделяни от хората чрез e-mail. Към настоящия момент всеки зададен въпрос през формата за контакт на обновеният интернет сайт на администрацията пристига право при секретарката на Караиванов. Тя прави разпечатка на така полученото съобщение и го предава на градоначалника. Той го разглежда, след което той го резюлира към ресорния административен служител и се връща отговор до гражданина.
Янакиева посочи, че ако повече асеновградчани сигнализират до общината с желание да бъде създадена секция с публичен форум, е възможно да се обособи такава форма. Отворен остава въпросът тогава дали запитванията на Actualno.com наистина достигнат до кмета Емил Караиванов?

Източник: actualno.com